Pulsen på Pelle inför premiären

Bild till nyheten Pulsen på Pelle inför premiären
Äntligen är premiärdagen här! Säsongen 2020/21 ska kicka igång på allvar och inför mötet med Leeds delar supporterklubbens daglige ledare Pelle Ehnberg med sig av sina tankar kring transferfönstret och jakten på ännu en ligatitel.

# Premiärdags! Hur är känslan, har du hunnit ladda om batterierna efter guldfirandet?

– Absolut, men samtidigt känns det lite märkligt att allt drar igång
igen. Man har ju knappt hunnit smälta allt som har hänt på sju veckor. But it is what it is, som Klopp brukar säga.

# Ge oss en snabb reflektion från försäsongsmatcherna, är det något särskilt du tar med dig?

– Mja, man kan ju aldrig dra några större växlar av träningsmatcher, men tycker att Keita och Minamino har sett pigga ut, medan till exempel Salah varit helt ur slag. Hoppas verkligen att han tänder till nu när det blir allvar.

– Sedan känns det spännande att Klopp laborerat lite med två sittande mittfältare och kvartetten Minamino, Firmino, Mané och Salah. Han kör knappast 4-2-3-1 i premiären, men det kan säkert bli ett vapen i vissa matcher under säsongen.

# Nykomlingarna Leeds United gästar nu Anfield, hur ser du på kvällens motståndare?

– Championship-vinnarna spelar ju oerhört kompakt och energikrävande under Marcelo Bielsa och har inget att förlora här. Tror även att laget kan överraska och slåss bland topp 10.

– Det kan bli en svettig premiär, men vi är trots allt mästarna och
kan vi bara vara tålmodiga och vårda bollen inom laget så kommer också chanserna.

# Hur skulle du formera din premiärelva?

– Det bör bli 4-3-3 och samma gamla gäng, höll jag på att säga.
Alisson såklart, Trent, Gomez, Virgil och Robbo. Mittfältstrio med Henderson (om han är frisk, annars Gini), Fabinho och Keita. Och så Salah, Bobby och Mané.

# Liverpool har en tuff inledning med Leeds, Chelsea, Arsenal, Aston Villa och sedan Everton – hur många poäng bör spelas in för att du ska vara nöjd med säsongsstarten?

– 12 av 15 skulle vara en riktigt stark inledning, då är vi med i racet direkt. Vi har såklart kapacitet att vinna samtliga, men Chelsea borta kan bli riktigt jobbig.

# För Liverpools del har transferfönstret till stor del handlat om spekulationer kring Thiago och Gini Wijnaldum – hur ser du på situationen?

– Jag vill helst ha båda! Sitter bara och väntar på att Thiago ska
presenteras, en helt underbar spelare. Men Gini tillhör mina favoriter som alltid uträttar ett hästjobb och är oerhört viktig för hela maskineriet. Om jag måste välja? Thiago.

# Dejan Lovren har lämnat för spel i Ryssland, ser du behovet av en förstärkning på mittbackssidan i truppen?

– Jag är förvånad över att ingen har kommit in efter Dejan, speciellt med Matips skadehistorik. Men jag tror att Klopp ser Fabinho som en vikarie om det skulle behövas tills rätt spelare är tillgänglig på marknaden.

– På sikt måste vi helt klart få in någon. Van den Berg och Koumetio är visserligen talangfulla, men inget vi kan luta oss emot om det skulle bli en skadekris.

# Rhian Brewsters framtid är fortsatt oklar. Klubben överväger huruvida spelaren ska säljas, lånas ut eller behållas i truppen – vilket alternativ skulle du föredra?

– Jag gillar Brewster och tror att han kan göra karriär på Anfield om han bara får chansen. Han är kaxig och vass inne i boxen och perfekt att slänga in i slutskedet av matcherna. Hans svaga sida är att han är för dålig i spelet utan boll och i defensiven.

– Tycker ändå att vi ska behålla honom, då han i mina ögon går före Divock Origi. Men magkänslan säger mig att han kommer att bli utlånad.

# Flera konkurrenter har varit aktiva på transfermarknaden - inte minst Chelsea – tror du att detta jämnar ut toppstriden i år eller förväntar du dig ett nytt tvåhästarsrace mellan Liverpool och Man City?

– En sak är säker: Vi kommer inte att segla hem pokalen på en räkmacka igen. Det är helt sanslöst hur Chelsea och Man City har kunnat shoppa med tanke på det ekonomiska läget mitt under pandemin.

– Tycker att Klopp sa det bra i BBC-intervjun under veckan; klubbarna ägs ju trots allt av en oligark och en nation och de spelar i en annan division ekonomiskt. Nu har Chelsea visserligen haft Hazard-pengar på kontot ett tag, men ändå.

– Samtidigt gillar jag att Klopp litar blint på truppen och vill
bibehålla kontinuiteten och slussa in lovande ungdomar. Det var så klubben agerade under 80-talet när vi var som störst. Kontinuitet är nyckeln för långvarig framgång.

– Som svar på din fråga så tror jag att titelstriden blir jämnare än
på många år och att även Chelsea och Man United blandar sig i leken. Åtminstone ett tag.

# Tycker du att Liverpool bör agera mer på värvningsfronten?

– Yes, please! Thiago och en etablerad mittback vore välkommet innan transferfönstret stänger den 5 oktober. Om inget sker så är det ingen mening att hänga läpp över det heller. Det är tuffa tider och klubben tänker långsiktigt gällande ekonomin.

# Vågar du ge dig på att redan nu tippa hur topp fyra ser ut när säsongen gått i mål?

– Vi kommer såklart att vara med att kriga om titeln, men det blir
garanterat ett mycket tuffare race mellan oss, City, United och
Chelsea. I exakt den ordningen!

# Vilka trillar ur?

– West Ham samt nykomlingarna Fulham och West Bromwich.

# Årets floppspelare i Premier League?

– När det nu blev som det blev skulle det kännas lite småskönt om Timo Werner inte får till det i Chelsea.

# Vilken tränare får sparken först?

– David Moyes i West Ham.

# Vem tror du blir säsongens succéspelare i Liverpool?

– Sadio Mané steppar upp ytterligare ett snäpp, vinner skytteligan, PFA Player of the Year och Ballon d'Or.

– Om Naby Keita får vara hel så blir han ju nästan som ett nyförvärv. Grabben besitter enorma kvaliteter, men Liverpoolkarriären har tyvärr varit kantad av en massa skadeuppehåll. Skulle älska att få se honom
skina i Premier League.

– Curtis Jones hoppas jag gör årets stora genombrott. Gillar pojken skarpt.

# Slutligen, hur är magkänslan, vad blir resultatet i kvällens
drabbning mot Marcelo Bielsas mannar?

– Premiärer kan vara lömska och det blir nog lite nervigt från båda
håll, trots tomma läktare. Men 2-0 efter mål av Mané och Salah på straff skulle sitta som en fläskläpp!

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer