Tsimikas karriär så här långt

Bild till nyheten Tsimikas karriär så här långt
Liverpools nyförvärv ansluter till truppen med erfarenhet av ligaguld och Champions League-spel.

Under gårdagen presenterades Kostas Tsimikas som en Liverpool-spelare. 24-åringen ansluter till "The Reds" i en övergång som sägs vara värd £11,75M.

Vänsterbacken kommer från Olympiakos där han totalt gjorde 86 framträdanden. Han kommer till sitt nya lag med en mycket fin säsong i ryggen med en ligaseger med 18 poängs marginal - precis som för Liverpools del.

I den grekiska ligasäsongen 2019/20 gjorde Tsimikas 27 starter för det lag som endast släppte in 16 mål och endast åkte på en enda förlust på 36 matcher. Med sin snabbhet, fina teknik och känsliga vänsterfot levererade han fem målgivande passningar i ligaspelet.

Greken fick även erfarenhet av spel i Europa då han gjorde 12 Champions League-starter när Olympiakos slutade trea i gruppen bestående av Bayern München, Röda Stjärnan och Tottenham.

Efter tredjeplatsen i gruppen var det Europa League-spel som gällde. Väl där besegrade Olympiakos Arsenal i ett dubbelmöte men åkte sedan ur efter en förlust mot Wolverhampton.

För Tsimikas del var 2019/20-säsongen helt klart hans bästa så här långt. Han kom till klubben som tonåring och gjorde sin debut i december 2015, men lånades ut två gånger om för att få mer regelbunden speltid.

Andra halvan av säsongen 2016/17 spelade han med danska Esbjerg och gjorde 13 framträdanden och två mål. Därefter väntade ett säsongslångt lån i Eredevise med Willem II - en klubb som bland annat Virgil van Dijk och Sami Hyypiä representerat - ett utlån som visade sig mycket nyttigt för spelarens utveckling.

Av 34 ligamatcher startade Tsimikas 32 stycken och gjorde tre mål. I inhemska cupen gjorde han ytterligare tre framträdanden och tre mål.

Efter att ha återvänt till Grekland tog han upp fighten om en plats i Olympiakos och gjorde 15 ligamatcher och nio Europa League-framträdanden säsongen 2018/19.

Källa: Liverpoolfc.com


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer