Hyllar Van Dijks vinnarmentalitet

Bild till nyheten Hyllar Van Dijks vinnarmentalitet
Assisterande tränare Pepjin Lijnders sätter ord på Virgil van Dijks betydelse för laget.

Virgil van Dijk är Liverpools kanske allra bästa spelare och har varit involverad i samtliga ligamatcher två säsonger i följd där laget plockat 97 respektive 99 poäng. 

På 122 matcher i den röda tröjan har mittbacken gått segrande ur 88 stycken och tagit hem fyra titlar.

Pepjin Lijnders berättar om den effekt Van Dijk haft på laget.

– Virgils inflytande på laget har varit otroligt. Först och främst på grund av sin personlighet, säger Jürgen Klopps assistent enligt Thisisanfield.com.

– Han behöver inte prata om ledarskap, han visar ständigt upp sitt ledarskap och sin vinnarmentalitet som han har i blodet.

– För det andra så är han viktig i omklädningsrummet. Han är så lugn som person. Han tänker bara på att hålla nollan, han är galen i "clean sheets."

– Det som är så bra är att laget kan pressa väldigt högt upp i planen när man har en mittback som Virgil. Tack vare honom så ställs våra motståndare alltid inför en tuff uppgift. Först måste de ta sig förbi våra tre anfallare, som löper och kämpar för varje boll.

– De har tränats att hantera fem eller sex motståndare samtidigt. När våra motståndare har tagit sig förbi våra tre anfallare så väntar ett block av sju mittfältare och sedan Virgil van Dijk.

– Med sina stora kliv löser han många problem inom fotbollen.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer