– Vi tog det steg för steg

Bild till nyheten – Vi tog det steg för steg
Peter Krawietz förklarar processen och den årliga förbättringen som sett Liverpool ta sig tillbaka till den absoluta toppen av fotbollsvärlden.

Under alla fem säsonger som Jürgen Klopp varit manager för Liverpool Football Club har han haft Peter Krawietz vid sin sida. Tillsammans har de lett laget till en Champions League-titel, Supercup-seger, VM för klubblag-titel och Premier League-titel.

Efter att ha avslutat den 30 år långa väntan efter en ligatriumf berättar den assisterande tränaren hur spelartruppen gång efter annan uppnått de mål som tränarstaben satt upp.

– Ska jag vara ärlig så var det vårt mål när vi kom hit och det är vad vi försökte jobba mot, jag säger försökte eftersom att framgång och titlar aldrig kan garanteras, säger Krawietz till Liverpoolfc.com.

– Det var en lång resa. Vad vi ville, vi ville vara framgångsrika, är för mig en definitionsfråga.

– Även under de tidiga åren när vi inte kunde utmana om titeln så var vi fortfarande framgångsrika sett till vad som var möjligt för oss. 

– Vi satte upp rätt mål och startade en bra utvecklingsprocess som har lett till den situationen vi befinner oss i idag där vi kan utmana om alla titlar och faktiskt vinna ligan.

– Detta gjorde vi genom att gå långsamt framåt, steg för steg.

– Man vet vilken uppgift man har när man arbetar för Liverpool FC med tanke på deras historia. Man vet vad folket, supportrarna och klubben kräver av en - man ska vara framgångsrik på det sätt att man vinner titlar.

– Det var därför vi kom hit och det har fungerat rätt så bra. 

Framgångarna är bara möjliga tack vare tålamodet alla inblandade uppvisade under de gångna åren.

– Små steg, man kan inte tvinga fram någonting. Jag menar att om man måste hitta rätt stil för de spelarna man har genom att sätta rätt mål och inte ta sig framåt för snabbt.

– Steg ett, börja arbeta och lära, vilket var viktigt för oss också till i början eftersom att vi kom till en ny liga. Sedan behövde vi självklart lära känna laget också. Sedan började vi utvecklas, steg för steg.

– Att arbeta för den här klubben innebär att man i rätt lägen kan övertala spelare att ansluta till laget. 

– De steg vi har tagit och det tålamod vi har haft, det har lett till en hälsosam utveckling skulle jag säga, avslutar Krawietz.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer