– Denna titel är lite extra speciell

Bild till nyheten – Denna titel är lite extra speciell
Att vara en del av det lag som levererade Premier League-bucklan till Anfield är något som gör Fabinho mycket stolt.

Jürgen Klopps manskap skrev historia när de tog hem ligatiteln efter 30 års väntan. 

Det defensiva mittfältsankaret Fabinho är glad över det faktum att denna grupp av spelare kommer att bli ihågkomna under en lång tid framöver.

– Detta är viktigt för oss. Vi kanske inte har insett vikten av det hela ännu men jag tror att vi alltid kommer att bli ihågkomna som den första Liverpool-truppen att vinna ligan sedan den bytte namn till Premier League, säger brassen till Liverpoolfc.com.

– Den här klubben har en gedigen historia och har vunnit många titlar, men denna kanske är lite extra speciell eftersom att det gått så lång tid utan en ligatitel.

– Liverpool-supportrarna har väntat på den här titel väldigt länge, tyvärr kunde de inte vara på plats på arenan för att fira, men alla firade nog vilt hemifrån.

– Vi måste verkligen fira med tanke på hur vi gjorde det, med så stort försprång poängmässigt till andraplatsen, det är verkligen något att fira.

Laget säkrade titeln redan sju omgångar före slutet och spelade totalt ihop en klubbrekordsumma på 99 poäng.

– Vår förmåga att prestera regelbundet var avgörande. Truppen är väldigt bra. Om någon spelare var skadad eller avstängd så kom ersättaren in och gjorde ett bra jobb. Alla var förberedda.

– När man vinner många matcher ökar självförtroendet. Vår inställning var viktig, det var några dagar där vi inte presterade på topp men där vi ändå lyckades hitta ett sent avgörande mål.

– Sådana saker är viktiga för ett mästarlag, konstaterar Fabinho.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer