Elliott: Jag vill bli som Milner

Bild till nyheten Elliott: Jag vill bli som Milner
Harvey Elliott berättar om hur mycket han ser upp till de äldre spelarna i laget.

17-årige Harvey Elliott hade en fin debutsäsong i klubben där han fick speltid i både de inhemska cuperna och i Premier League. Det kanske allra viktigaste, utvecklingssynpunkt, var att han hade möjligheten att dagligen träna tillsammans med de etablerade världsstjärnorna.

I en intervju med The Athletic berättar Elliott om vilka han inspireras av i truppen.

– "Millie" har hjälpt mig mycket den här säsongen. Han är en spelare jag vill bli som. Jag vill ha en lång karriär, precis som han har haft. Alla vi unga spelare kan lära oss så mycket av spelare som "Millie" och "Hendo". Två erfarna proffs som ger 100 procent varje dag. De dricker inte och är alltid professionella i sitt sätt att leva. Man märker det på den fysiska form de är i, säger engelsmannen.

– De vill inte bara vara på topp för sin egen skull, de vill också kunna få ut det bästa av alla runtomkring. Varje dag lär jag mig någonting nytt. Adam Lallana har även han hjälpt mig mycket, det var trist när han lämnade.

Superstjärnorna Sadio Mané och Mohamed Salah brukar ge honom tips och råd i gymmet, berättar Elliott.

– Jag är vanligtvis i gymmet samtidigt som Sadio och Mo, de ger mig många råd. Om jag håller på med en vikt och det ser för lätt ut så kommer Sadio eller Mo fram till med och pushar mig att ta en tyngre vikt för att göra det tuffare. Om jag gör övningar med band så ser de till att jag gör det på rätt sätt.

Elliott spelar mycket ute till höger i anfallet, precis som Salah, och han ställs ofta mot honom på träning och inser då hur bra egyptiern faktiskt är.

– Ja, jag spelar vänsterback mot honom ibland. Dagen inför match så spelar vi ut från målvakten på Melwood. Vi analyserar sättet som motståndarna spelar på och så ska vi som inte startar efterlikna det spelsättet så att startspelarna kan få en känsla av hur det kommer att kännas under den kommande matchen.

– Jag är vanligtvis vänsterback då. Att möta Mo och se vad han gör, hur han rör sig och hur han använder sin snabbhet. Han är världsklass och så svår att möta. Om jag kan följa Mo, då vet jag att jag gör det OK. Jag ser verkligen upp till honom.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer