– Vi måste bli ännu bättre

Bild till nyheten – Vi måste bli ännu bättre
James Milner menar att det gäller att hitta rätt balans mellan att njuta av framgångarna och att hålla fokus på kommande utmaningar.

James Milner blev Premier League-mästare för tredje gången när Liverpool säkrade ligatiteln 2019/20. 

– Det är alltid speciellt eftersom att det är så svårt att lyckas, säger Milner till Liverpoolfc.com.

– Men med tanke på hur länge den här klubben har väntat och hur mycket de villa vinna, man ser på historien, alla gånger de vunnit tidigare. Se bara på Wall of Champions. Jag har sagt det flera gånger till er men jag har varit desperat i jakten på att få förändra de siffror som står på den väggen. 

– Det är speciellt när man kör runt i staden och ser flaggorna utanför folks hus, man förstår att det betyder mycket för alla. Det betyder mycket för oss också.

– Supportrarna har väntat så länge, det finns ju olika generationer - en del hade upplevt det tidigare och ville verkligen vara med om det igen medan andra supportrar inte var födda förra gången det hände. 

– När man tänker på det sättet så känns det väldigt speciellt att vara en del av den här gruppen.

Nu är säsongen över och spelarna har ett par veckor på sig att njuta av vad de åstadkommit innan det är dags att skifta fokus.

– Det gäller att hitta rätt balans. Vi måste njuta av det eftersom att vi vet hur svårt det är att vinna titlar. Vi har varit väldigt duktiga som lyckats, men vi har också haft en del tur som vunnit så mycket som vi gjort det här året.

– Trent (Alexander-Arnold) måste tro att det är hur lätt som helst! Han kommer in och vinner titlar varje år! Men jag kan försäkra er om att - med erfarenhet från alla säsonger jag varit en del av - det inte är så lätt. 

– Antalet träningspass i regnet, när man är skadad eller när man mår dåligt efter en förlust i en match eller bara en 5-mot-5-match på träning. Vi är usla förlorare, alla som är här. När man vinner någonting måste man njuta av det Det är därför vi gör det här. 

– Men vi har korta karriärer och man vill inte slösa bort en eller två säsonger och tänka "vi var ett bra lag men sedan tog vi foten av gaspedalen och slutade att leverera." Det vore kriminellt och någonting som vi verkligen inte vill uppleva.

– Vi har ett par veckor på oss att njuta av det här, av att vara mästare, men sedan, så fort säsongen startar så är det upp till supportrarna att fortsätta njuta. Vi måste göra jobbet, gå ut på planen och vara ännu bättre. Om vi är på samma nivå som nu under nästa säsong så kommer det inte vara tillräckligt bra.


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer