– Var alltid desperat efter mer

Bild till nyheten – Var alltid desperat efter mer
Tränaren som Jordan Henderson hade som ung menar att engelsmannen alltid haft en mentalitet som skiljer sig från mängden.

Jürgen Klopp har tidigare kallat sina spelare för "mentality monsters" med tanke på deras förmåga att resa sig i tuffa lägen.

En av de spelare som förkroppsligar Klopps kommenterar är lagkapten Jordan Henderson som alltid ger allt när han drar på sig den röda tröjan. Engelsmannen har uppvisat liknande mentalitet redan från tidig ålder.

– Jordan var en talangfull spelare, men det fanns inga dåliga spelare på Fulwell. Varje grabb hade unika egenskaper. Jordan som barn var den fotbollsspelare man ser idag. Engagemanget var i en klass för sig och han kunde ha löpt för England, säger Shaun Turnbull, som varit tränare för Henderson, i en intervju med The Athletic.

– Efter matcherna var han genomblöt av svett. Han fortsätta att köra på även om vi ledde stort. Han var alltid desperat efter mer och krävde detsamma av lagkamraterna. Även om han spelade till höger på mittfältet var han den som satte fart på laget. Han tillät inte att standarden sjönk.

– När han kände att han hade gjort andra besvikna blev han helt förstörd. Jag minns att han missade en straff en gång och att han tappade det helt. Hans far stod vid sidan och påminde om att vi fortfarande kunde vinna. Lyckligtvis gjorde vi det. 

– När jag tänker tillbaka på det tror jag att det var en viktig läxa för Jordan eftersom att det fick honom att inse hur stor del laget är av fotbollen. Han var där för att hjälpa sina lagkamrater.

– När motståndarna började att bli slitna mot slutet av matcherna så höjde Jordan intensiteten. De var fysiskt och mentalt slitna men han hade alltid mer bränsle i tanken.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer