– De gör oss bättre

Bild till nyheten – De gör oss bättre
Gini Wijnaldum berättar om hur seniorspelarna gynnas av att yngre förmågor kommer in i truppen och vill visa upp sina kvaliteter.

Under säsongen 2019/20 fick en mängd akademispelare göra framträdanden i seniorsammanhang och en del av dessa spelare har regelbundet tränat på Melwood tillsammans med seniortruppen.

Att yngre spelare får chansen att träna med Jürgen Klopp och Co. är inte enbart positivt för dem själva utan även för de spelarna som redan har en fast plats i laget, menar Gini Wijnaldum.

– Det är väldigt bra. Först och främst så är de väldigt ödmjuka, de är hungriga efter att lära sig mer från de äldre spelarna och det ger en själv en boost att vilja hjälpa dem ännu mer eftersom att de visar att de verkligen vill lära sig. Sedan besitter de mycket kvaliteter också, säger mittfältaren till Liverpoolfc.com.

– Vi finns här för dem, vi hjälper dem att förbereda sig så bra som möjligt inför den dag de får chansen, så att de är redo att göra vad vi gör idag.

– Det är härligt att arbeta tillsammans med dem, de gör truppen starkare eftersom att de ger 100 procent när de tränar och vill visa hur duktiga de är. Det leder till att vi seniorspelare blir bättre.

– Så jag anser att det går åt båda hållen: det är inte så att vi endast lär dem saker utan de ser även till att vi är på tårna, eftersom att de som sagt ger 100 procent och lite till. 


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer