– Ärlighet bidrog till våra framgångar

Bild till nyheten – Ärlighet bidrog till våra framgångar
Joe Gomez tror att stämningen i truppen, där man tål att ta kritik från varandra, är en viktig del i de resultat som levererats.

Jürgen Klopp och Co. tvingades gång efter annan att ta sig förbi tuffa hinder på vägen mot den efterlängtade Premier League-titeln. Det har krävts vändningar, sena mål och förmågan att hantera skador i truppen för att nå fram till den skinande pokalen.

Mittbacken Joe Gomez tror att spelarnas öppenhet och ärlighet gentemot varandra lade grunden för att göra det möjligt att ta sig igenom de utmaningar som uppstått.

– Jag tror att det har varit en starkt bidragande faktor till våra framgångar den här säsongen, konstaterar han i en intervju med Liverpoolfc.com.

– Det finns en känsla av förtroende för varandra i truppen. Jag tror att det har skapats en naturlig känsla av att man inte tar illa upp (av kritik). Vi har ledarna i laget - Millie, Hendo, Virgil, även Robbo kan säga påpeka att det inte duger: "Kom igen Joe, det där är inte tillräckligt bra."

– Det är en bra miljö att vara i där man kan vara ärliga med varandra och säga till när någon borde gjort det bättre. Jag måste ta till mig om någon säger något samtidigt som de måste lyssna om jag säger till. Det har varit viktigt och jag tror att det har hänt under matcher vid några tillfällen. Det är vad som har hjälpt oss att vara påslagna hela tiden.

– Detsamma gäller inför matcher, man slappnar inte av eller är nöjd med vad man har presterat hittills. Det är en nyckel för att prestera regelbundet.

Gomez hade en tuff start på mästarsäsongen med endast en Premier League-start fram till december. Därefter fick han chansen och gjorde platsen bredvid Virgil van Dijk till sin.

När han återvände till startelvan spelade laget 11 matcher och höll nollan 10 gånger i ligaspelet. 

– Det var tufft, säger engelsmannen om hösten.

– Jag hade nog aldrig haft en sådan lång period utan speltid när jag var skadefri. Men det är sådant som kan hända när man spelar i en klubb av den här storleken.

– Jag behövde vara tålmodig och fortsätta att jobba hårt på träning. Det är inte lätt att sitta vid sidan som spelare, men som sagt, det är en del av att vara i den här klubben.

– Oturliga saker händer och spelare blir skadade. Jag visste att jag behövde vara redo när jag fick chansen igen. När jag väl fick det i december hade vi en bra position i ligaspelet och jag ville ge allt för att inte svika någon.

– Det var en tuff tid men det hjälpte mig. Jag behövde titta mig själv i spegeln och förstå att det krävdes hårt arbete och tålamod för att ta sig igenom den situationen.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer