– Klubben betyder allt för mig

Bild till nyheten – Klubben betyder allt för mig
Alisson Becker har under sina två säsonger på Merseyside hunnit knyta unika band till Liverpool Football Club.

Alisson Becker har adderat en rad pokaler till sitt prisskåp sedan övergången från AS Roma till Liverpool sommaren 2018. Efter att ha vunnit titlar som Champions League och Premier League har målvakten starka känslomässiga band till klubben.

– Just nu betyder den allt för mig. De största bedrifterna jag har uppnått inom fotbollen har jag gjort i den här klubben, både individuellt och tillsammans med mina lagkamrater, så den betyder mycket för mig och min familj, säger brassen till Liverpoolfc.com.

– Sedan vi kom hit har vi känt att detta är en speciell klubb, en klubb som behandlar dig som familj och som kan ge dig allt stöd man behöver för att spela  fotboll och behålla fokuset på just fotbollen.

– Vi trivs bra här. Vi älskar att vara här. Vi älskar stödet från supportrarna, de är också en del av den här familjen.

I Liverpool har Alisson tagit nästa steg i sin utveckling och är idag enligt många världens bästa målvakt.

– Jag tror inte att jag blev världens bästa målvakt just under förra säsongen. Jag har sedan tio års ålder jobbat hårt för att uppnå stora saker. Jag satte mina mål och kämpade mot dem.

– Jag har självklart växt mycket här med den här klubben tack vare de möjligheterna man får här. 

– Man måste vinna de stora titlarna så som Champions League och Premier League. Det är någonting som är annorlunda sedan jag kom till Liverpool, men min mentalitet har alltid varit att jag ville bli bäst, oavsett om jag fick priser för det eller inte, jag har alltid strävat mot att bli bäst.

Alisson var i allra högsta grad inblandad i en av säsongens höjdpunkter när han assisterade Mohamed Salah till 2-0-målet mot Manchester United hemma på Anfield i vintras.

– Det var ett stort ögonblick. Jag kommer att minnas det målet hela livet, det målet, den assisten. 

– Jag tror många kommer att minnas min löpning! Det är något som jag aldrig gjort tidigare, jag brukar annars fira ensam.

– Jag försöker att hålla fokus på matchen, men jag visste att matchen var avgjord efter det målet. Jag kände en känsla bubbla upp inom mig och jag kunde inte hålla tillbaka den, så jag sprang och firade målet tillsammans med de andra.

– Jag vet inte om det har någonting med saken att göra, men dagen innan så såg jag Pepe Reinas firande. Jag vet inte om jag hade med mig det i bakhuvudet, men jag kände någonting i kroppen och sprang för att fira. Det var fantastiskt.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer