– Framtiden ser ljus ut

Bild till nyheten – Framtiden ser ljus ut
Pepjin Lijnders berömmer unga trion Curtis Jones, Neco Williams och Harvey Elliott och menar att den förstnämnde erbjuder någonting som få spelare på marknaden gör.

Transferfönstret sommaren 2020 har öppnat och för Liverpools del har det inneburit en försäljning av Dejan Lovren till Zenit St. Petersburg samtidigt som Nathaniel Clyne och Adam Lallana har lämnat gratis.

Det är högst oklart hur aktiva klubben kommer att vara på marknaden när det gäller att hämta in nya spelare på grund av den ekonomiska osäkerhet som uppstått på grund av coronapandemin.

Jürgen Klopp har tidigare hintat om att tränarstaben måste hitta kreativa lösningar och kanske utnyttja de yngre förmågor som finns i truppen i större utsträckning. 

Spelare som Curtis Jones, Neco Williams och Harvey Elliott har alla redan fått känna på hetluften i Premier League och assisterande tränare Pepjin Lijnders har högt ställda förväntningar på vad dessa spelare kan uträtta.

– Framtiden ser ljus ut. Vi har, på tre positioner, spelare som kan göra oss bättre, säger nederländaren till Goal.

– Säg det inte till dem, men de har något extra, de har scouseblod, de har hjärtat på rätt ställe och skulle löpa genom väggar för oss. De skulle testa saker som mer erfarna spelare inte skulle. Det är något jag gillar. Det sätter färg på vårt spel.

– Alla har fäst blickarna på Curtis under det senaste halvåret, men vi har varit medvetna om hans kvaliteter sedan fyra år tillbaka.

– Vi försöker att släppa fram de yngre spelarna och forma dem efter vårt sätt att spela. Det finns tre bra exempel just nu: Neco dominerar sin kant på ett kreativt sätt, Harvey är som en diamant i offensiv tredjedel och Curtis ger oss ett risktagande i en-mot-en-situationer och har en sistapassning som få spelare på marknaden kan matcha.

Just Jones ser ut att gå en extra spännande säsong till mötes. Engelsmannen har skrivit på ett nytt långtidskontrakt, han har bytt tröjnummer från 48 till 17 inför nästa säsong och Adam Lallanas farväl öppnar upp en tydlig plats i konkurrensen om mittfältsplatserna.


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer