Prioriterar kvalitet över kvantitet

Bild till nyheten Prioriterar kvalitet över kvantitet
Jürgen Klopp slår fast att storleken på spelartruppen inte är så viktigt för honom, men att kvaliteten i den är det.

Spelschemat i den engelska fotbollen blir allt mer hektiskt. Säsongen 2019/20 fick Jürgen Klopp vid två tillfällen ställa upp med juniorlaget när seniorlaget inte var tillgängliga för spel. 

Räknar man in de två matcherna, som var mot Aston Villa i Carabao Cup och Shrewsbury Town i FA-cupen, så användes väldigt många spelare under säsongen, men i Premier League och Champions League gav Klopp speltid till totalt 24 spelare. 

20 av dessa 24 spelare bidrog med mål i någon av turneringarna. Harvey Elliott, Neco Williams och Takumi Minamino misslyckades med detta, kanske mest på grund av limiterad speltid. Joe Gomez var den enda regelbundne startspelaren som inte hittade nätet.

Trots att det finns gott om turneringar som kan innebära speltid för truppspelare så anser Klopp att det är skadligt att ha en för stor trupp.

– Lösningen kan inte vara att ha en mycket större trupp endast för en specifik händelse för efteråt inser man att man inte kan använda sig av alla spelare, säger Klopp enligt Thisisanfield.com.

– Dessa spelare kan bara spela den fotboll de spelar eftersom att de vet att de är behövda.

– De är alla människor och ingen kan hållas tillbaka i ett år och sedan på sista dagen bli tillsagd att "nu behöver vi dig." Mellan matcherna måste det finnas mycket träning, stöd och utmaningar.

– Vi kan inte ha någon på bakgården för att sedan hämta in dem inför avgörande ögonblick. Det hjälper inte. Vi har lösningar för det, vi har unga spelare.

– Storleken på truppen är inte viktigt för mig, men kvaliteten i truppen är väldigt viktigt.

Det spekuleras ständigt i hur Liverpool kommer att agera på transfermarknaden i sommar. Managern understryker än en gång hur den ekonomiska osäkerheten ställer till med problem på den fronten.

– Vanligtvis känner vi till hur stora inkomster vi kommer att ha, men för några veckor sedan visste vi inte om vi kunde spela Champions League nästa säsong igen. Kan man räkna med at få pengarna för Champions League-spel och hur mycket?

– Allt sådant är osäkert och det är vad vi tar med i beräkningen. Vi är inte bara ansvariga för klubbens framgångar, vi är ansvariga för alla människor i klubben och det innefattar alla som arbetar här.

– Så länge som vi inte vet exakt hur det blir med saker och ting så måste vi vänta. Vi har en väldigt bra trupp, vi får se vad vi kan göra, vi får se vad vi måste göra, vi behöver mer tid.

– Med tiden blir framtiden förhoppningsvis något tydligare och då kommer vi att fatta våra beslut.

Nu väntar två veckors semester för spelarna, men på grund av coronaviruset har Klopp gett dem särskilda instruktioner.

– Vi hade ett snack. Det är som en konversation utan en lösning om jag ska vara ärlig. Det hela är en pågående process som vi alla respekterar.

– Grabbarna kan åka på semester och vi vet vart alla kommer att åka, de länderna är helt OK, men det är så att situationen kan förändras väldigt snabbt.

– Så nu ligger ansvaret hos grabbarna. De måste följa nyheterna och sedan reagera på informationen. Det är inte vårt jobb att säga "Spanien kanske stänger gränsen igen." 

– Vi ska göra så mycket vi kan för att hjälpa, men de måste vara medvetna om situationen.


9 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer