Klopp utsedd till årets manager

Bild till nyheten Klopp utsedd till årets manager
Managerförbundet i England har utsett Jürgen Klopp till årets manager säsongen 2019/20.

Under måndagskvällen kom managerförbundet League Manager Association med beskedet att Liverpools Jürgen Klopp utsetts till bäste managern i landet säsongen 2019/20.

– Jag är väldigt glad över att ta emot denna fantastiska trofé. Det är väldigt fint. Jag har redan haft möjligheten att se vilka som vunnit priset innan mig och det är många stora, stora Liverpool-namn på listan, sa Klopp till Liverpoolfc.com.


Klopp med prispokalen för årets manager 2019/20

– Det är inte bara stora namn från Liverpool, men det är enorma Liverpool-namn som Bill Shankly, Bob Paisley, Joe Fagan, Kenny (Dalglish), Brendan (Rodgers) har vunnit det.

– Sir Alex Ferguson har gjort det - jag vet att det inte är 100 procent passande som LFC-manager - men jag beundrar honom. Han var den första brittiska tränare som jag träffade och vi åt en frukost ihop. Det var länge sedan nu och jag är inte säker på om han minns det, men jag kommer att minnas det för alltid eftersom att det för mig var som att möta påven!

– Det var fantastiskt, från första sekunden så klickade vi. Den gången kunde jag inte trott att jag skulle stå här med den här pokalen i händerna.

– Jag vill säga tack till väldigt många människor. Det är lätt att säga det och jag vet att det låter som att jag måste säga det, men för mig är det självklart - jag är här å mina tränares vägnar. 

– Jag har sagt många gånger att jag är en OK manager, men att de gör mig, de gör oss, till en speciell grupp av fotbollshjärnor. Jag älskar att arbeta tillsammans med dem. Att arbeta tillsammans med Pep Lijnders, Peter Krawietz, John Achterberg, Vitor Matos och Jack Robinson - det är en ära.

Vem som får priset - som har delats ut sedan 1993 - röstas fram av professionella managers och dessa managers ska lägga sin röst på den manager "som de anser har utnyttjat de resurser de haft tillgängliga under säsongen på allra bästa sätt."

Alla managers i Englands fyra högsta divisioner plus Women's Super League och Womens's Championship kan vinna priset.

Förra året vann Chris Wilder när han tog upp Sheffield United till Premier League. Senaste Liverpool-managern att vinna priset innan Klopp var Brendan Rodgers som gjorde det säsongen 2013/14.


8 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer