Bekräftat: Lovren till Zenit

Bild till nyheten Bekräftat: Lovren till Zenit
Dejan Lovren har lämnat Liverpool för spel i Ryssland.

Liverpool Football Club bekräftar på sin officiella hemsida att Dejan Lovren har lämnat klubben för en permanent övergång till Zenit St. Petersburg.

Mittbacken lämnar efter sex år i klubben och totalt 185 framträdanden efter att ha anslutit från Southampton sommaren 2014.

Övergångssumman ska enligt trovärdiga journalister som James Pearce och Paul Joyce landa på £10,9M.

– Ännu en Liverpool-legendar lämnar klubben, eftersom att han har varit en väldigt, väldigt viktig del av det här laget sedan jag först kom hit, säger Jürgen Klopp till Liverpoolfc.com.

– Jag minns när jag var i Dortmund och mötte Liverpool i en försäsongsmatch och Dejan gjorde mål med en kraftfull nick. Det var den bilden jag hade om honom när jag kom hit.

– Han har gjort fantastiska matcher och gjorde ett av de viktigaste målen i vår historia med sitt 4-3-mål mot Borussia Dortmund - det var ett härligt ögonblick.

– Han har gjort så många bra matcher. Ja, han gillar nog inte Tottenham-matchen när jag bytte ut honom i den första halvleken, men det är en del av fotbollen och en del av utvecklingen. Han tog sig alltid tillbaka.

– När han var fit så var han väldigt ofta en del av startelvan. En fantastisk spelare och en fantastisk person. 

– Igår sa vi "vem är Mo:s nya bästa vän?" De två var väldigt tighta. Vi kommer att sakna honom.

– Han är en förebild som proffs, han har allt man behöver och nu går han till Ryssland, men han är alltid välkommen tillbaka. 

– Jag önskar honom all lycka, avslutar tysken.


15 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer