– Melwood lägger grunden för framgångarna

Bild till nyheten – Melwood lägger grunden för framgångarna
Jürgen Klopp lyfter fram den fantastiska atmosfären på Melwood som en nyckel till att laget presterat på högsta nivå under en längre tid och spelat hem både Champions League-titeln och Premier League-titeln.

Under de två senaste säsongerna har Liverpool världens kanske allra bästa lag och har tagit hem Champions League, Supercupen, VM-för klubblag - för första gången i klubbens historia - och Premier League.

Med Premier League-titeln i hamn, den titel som klubben och supportrarna suktat efter i 30 långa år, slår Jürgen Klopp fast att framgångarna inte hade varit möjligt utan det enorma samarbete som sker på Melwood.

– Utan den atmosfären skulle det inte hända, det är den tydligaste beskrivningen. Jag tror inte att det är en slump att vi har börjat ta foton tillsammans med hela staben på Melwood och att vi under dessa två år har börjat vinna, säger Klopp i en exklusiv intervju med LFCTV som kan ses i sin helhet här om man har ett konto på LFCTV GO.

– En säsong är inte 365 dagar, jag vet inte exakt hur många dagar det är men den är lång och vi spenderar mycket tid tillsammans. På planen är vi endast 1-2 timmar per dag, resten av dagen är vi i den här byggnaden tillsammans med dessa människor.

– Hur kan man ha energin för att fortsätta igen och igen efter bakslag - då menar jag inte finalförluster. Skadade spelare är alltid ett problem, men det känns som att det alltid är fel spelare som är skadad. Om man har fyra spelare på en position så är ingen av dem skadad, men om man har två spelare på en position så är båda skadade. Hur kan man behålla energin? Det är bara möjligt tack vare att vi alla ger varandra energi här.

– Man går till matsalen och det är en glädjens plats. Sedan jag kom hit så har jag aldrig upplevt en dålig stämning där. Sedan Mona (Nemmer) kom in så är det inte bara en bra stämning, det är en fantastisk stämning. Det känns som att allt flyger för oss därinne. Det är bara ett exempel.

– Pep (Lijnders) har ett väldigt nära samarbete med Warren och planskötaravdelningen. Jag har det också, men de är väldigt nära och de pratar om gräset och sådana saker. De är väldigt nära oss, de äter tillsammans med oss. Då och då spelar de paddel under rasterna, det är väldigt viktigt. 

– När man kommer in hit så möts man av Carol och Caroline som självklart är två av de mest berömda namnen i Liverpool och det är helt välförtjänt. De är själen till detta. Det är otroligt. 

– När vi har har julfest så är alla från Melwood där, fantastiskt. Städare, portvakter, säkerhetsvakter, de är alla på plats - på så sätt skapas den här atmosfären.

– Det är inte så att det är ett fotbollslag av världsklass och sedan några andra personer som bara ger dem mat eller städar upp när de lämnat byggnaden. Jag gillar att det är så, jag vill ha en sådan arbetsplats. Jag spenderar för mycket tid här för vakna upp på morgonen och tänka "Melwood, igen..." Det är just därför som vi tillsammans har skapat den här atmosfären.

– För några år sedan hade vi en del resor till Teneriffa, vilket var otroligt. Min fru är inte på Melwood och spelarnas fruar och tränarnas fruar är inte på Melwood, men de känner hela köksteamet eftersom att vi var på Teneriffa tillsammans. Det gör detta till något alldeles extra, jag älskar det.

– Vi har under åren haft några väldigt bra idéer för att skapa en speciell atmosfär och nu har vi det. Nu måste alla som kommer in vara en del av det, men de vill vara en del av det och alla möts med öppna armar.

– Fråga bara Takumi Minamino. Han kom in under den tuffaste tiden. Han var här i några veckor och sedan blev det lockdown. Att sitta ensam i en lägenhet i Liverpool är inte så trevligt, jag kände verkligen för honom. Därför lät vi honom resa hem under en period, detsamma gäller Divock. De andra stannade här och fick matleveranser varje dag. Mona skapade en leveranstjänst - helt underbart. Från ingeting så dök det helt plötsligt upp den möjligheten. Vi behövde det, så Mona genomförde det.

– Alla dessa saker är så viktiga och grabbarna uppskattar det verkligen, men de kommer verkligen att uppskatta det den dagen de inte är här längre, det är då de kommer att inse hur det ser ut där ute i världen och att alla platser inte är lika perfekta som här.

Att få se glädjen hos spelarna och de andra anställda på Melwood efter framgångarna, inte minst i Premier League den här säsongen, agerar bränsle i tanken för tysken.

– Det är därför jag gör det. Jag och spelarna har skapat ett mycket nära förhållande under åren. Förhållandet är glasklart - jag gillar dem mer än vad de gillar mig! Det är så eftersom att jag måste fatta tuffa beslut. Det finns saker som jag inte gillar att göra, så för mig, att få se dem så här glada betyder allt för mig. Det är precis därför jag gör detta.

– Det är samma sak att få se min familj glad. När jag träffade min fru och mina söner efter matchen så var de helt mållösa! De var så glada. Den kvällen när Chelsea vann mot City så var de helt galna. Och grabbarna var galna här. Det var verkligen något alldeles extra.

– De bilder jag har i minnet nu kommer jag aldrig att glömma. Jag vet det. Jag har forfarande kvar minnena från Dortmund. Mina tränare hoppade i poolen - herregud vad viktigt det var att jag inte var där då! 

– Det är härliga minnen och det är mitt bränsle om man säger så. Det är så jag kan fortsätta med detta under en längre period.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer