– En väldigt speciell säsong

Bild till nyheten – En väldigt speciell säsong
Divock Origi reflekterar över vad laget åstadkommit under säsongen och erkänner att det kommer att ta tid att ta in de enorma framgångarna.

Liverpools mästarsäsong 2019/20 avslutades med en 3-1-seger mot Newcastle under söndagen.

En av målskyttarna i matchen var Divock Origi som gav sitt lag ledningen efter knappa timmen spelad. Efter slutsignalen reflekterade belgaren över den gångna säsongen.

– Det är vackert. Jag tror att det är något som man med tiden kan njuta mer och mer av, sa han till Liverpoolfc.com.

– Det har varit en väldigt speciell säsong och saker som detta är så stort att man behöver tid för att smälta det. Vi har firat väl och vi är taggade på att få göra det tillsammans med supportrarna, att få se dem och fira tillsammans. Nu känns det som att vi kan ta semester med en perfekt känsla i kroppen.

Liverpool hamnade i underläge redan efter 30 sekunder, men visade stryka mentalt genom att snabbt resa sig och ta tag i matchen.

– Det var ingen perfekt start, men vi såg till att behålla vårt fokus på uppgiften. Vi spelade vårt spel och hade tålamod. Vi förflyttade bollen fram och tillbaka och försökte på så sätt att hitta rätt ytor.

– Vi spelade mot ett duktigt defensivt lag med stort mod och hjärta. Men vi jobbade hårt och lyckades att göra tre mål.

Det är inget vanligt scenario att "The Reds" ligger under tidigt i matcherna.

– Det är en av få gånger det hänt. Jag kan inte minnas många sådana situationer, men inom fotbollen kan allt hända, man måste anpassa sig och hitta lösningar.

– Vi tränar på sådana situationer på träning, vi pratar om det och försöker att hantera det. Det är bra för vår erfarenhet att ställas inför sådana utmaningar.

Belgarens 2-1-mål var mycket vackert när han vek in från högerkanten och avslutade med ett fint skruvat skott mot den bortre stolpen.

– Jag gillar att ta mig inåt och avsluta. Jag är glad att den gick in. Jag försökte att utnyttja mina avslutskvaliteter, så jag är glad över att skottet gick in.

– När jag kommer in i laget försöker jag att ge allt jag kan. Som anfallare njuter man av att göra mål och assist, men som lag arbetar vi alla för varandra. 


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer