– Ville visa varför vi är mästare

Bild till nyheten – Ville visa varför vi är mästare
Virgil van Dijk var mycket nöjd efter att de rödklädda avslutat den fantastiska säsongen 2019/20 med en seger.

Liverpool tog tre poäng i säsongens sista match och tog därmed totalt 99 poäng i Premier League 2019/20 vilket är ett nytt klubbrekord.

Virgil van Dijk kvitterade till 1-1 efter att Newcastle tagit ledningen redan innan en minut var spelad. Därefter fyllde Divock Origi och Sadio Mané på med varsitt mål för att säkra segern.

Den nederländska mittbacken fick efter slutsignalen frågan om det var tufft att ladda om och fokusera på dagens match efter en händelserik vecka där de tilldelats Premier League-pokalen.

– Det var inte så svårt. Vi alla ville spela idag, vi ville visa varför vi är mästare, vi ville vinna matchen. Vi visste att det skulle bli tufft och jag anser att vi gjorde det ännu tuffare för oss själva efter bara några sekunder. Men vi spelade bra, den andra halvleken var strålande. Det känns bra att avsluta säsongen på topp inför en liten semester, sa Van Dijk till BT Sport.

– Vi gjorde en väldigt bra match. Vi spelade fantastisk fotboll i den andra halvleken, vi skapade målchanser och vi förtjänade helt klart att vinna. Det känns bra att ta med sig detta inför semestern. Förhoppningsvis är vi fräscha och redo för nästa säsong om ett par veckor.

Van Dijk spelade varje minut i ligaspelet när Liverpool avslutade en 30 år lång väntan på ligatiteln.

– Jag är väldigt stolt över det, det är något som jag inte tar för givet. Det är aldrig lätt att hålla sig skadefri, man måste ha lite tur och se efter sig själv på bästa sätt. Det är en otrolig känsla och jag tror att det är andra säsongen i följd som jag spelar 38 matcher - förhoppningsvis kan jag fortsätta på det spåret.

Nu är en otrolig säsongen till ända. Liverpool lyckades att ta hem tre titlar i form av Supercupen, VM för klubblag och självklart Premier League-titeln.

– Personligen så är höjdpunkten Premier League! Det har varit en dröm sedan länge och det är fantastiskt att lyckas i den här klubben. Nu ska vi jobba ännu hårdare för att ta hem den igen. Det kommer att bli tufft, de andra lagen kommer att bli bättre, de kommer att ha en ännu starkare vilja att slå oss. 

– Nu kommer vi att fokusera på en match i taget, det är vad vi gjort hela den här säsongen och förhoppningsvis kan vi fortsätta på samma sätt. Det är en ny tuff utmaning, men vi ser fram emot den.


8 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer