Rapport: Mästarna körde över Newcastle

Bild till nyheten Rapport: Mästarna körde över Newcastle
Mästarna avslutade säsongen 2019/20 i vinnande stil när de reste till St James' Park och bröt ned Steve Bruces parkerade buss. 99 poäng blev den totala poängskörden i ligaspelet - nytt klubbrekord!
FÖRSTA HALVLEK

Matchen hann knappt börja innan hemmalaget Newcastle tog ledningen. Jonjo Shelvey slog en snabb frispark in bakom backlinjen till Dwight Gayle som kunde placera in bollen bakom Alisson till 1-0. 25 sekunder tog det innan bollen var i nät - det snabbaste målet som Liverpool någonsin släppt in i ligaspelet.

1-0:

Liverpool svarade bra på baklängesmålet genom att ta tag i bollen och ta kommandot över matchen. Efter knappa tjugo minuters spel hade de rödklädda haft 82 procent av bollinnehavet. De hade dock problem med att omsätta bollinnehavet i faktiska målchanser när de svartvitklädda backade hem lågt med i stort sett hela laget.

Takumi Minamino stod för en mycket fin aktion i 29:e matchminuten när han vände upp, drev in mot offensivt straffområde och avlossade ett kanonskott som tvingade Martin Dubravka att sträcka ut rejält i Newcastle-målet. Skottet var gästernas första på mål i matchen.

Efter 38:a minuters spel fick Liverpool sin belöning för det massiva spelövertaget. Alex Oxlade-Chamberlain tog sig fram efter högerkanten, slog ett högt inlägg mot den bortre stolpen som Virgil van Dijk nådde högst på och lobbnickade bollen i mål på ett vackert sätt.

1-1:

När den första halvleken var till ända var resultatet fortfarande 1-1. Det var totalt Liverpool-dominans under den inledande 45 minuterna plus tillägg, men de saknade kreativitet i offensiven och därför avspeglades inte spelövertaget på resultattavlan.

ANDRA HALVLEK

Den röda dominanens fortsatte även i den andra halvleken och tillslut, en kvart efter pausvilan blixtrade Divock Origi till och gav sitt Liverpool ledningen med ett fint skruvat skott utifrån. Målet var anfallarens första sedan Merseyside-derbyt i december 2019.

1-2:

Strax efter målet valde Jürgen Klopp att skicka in sin supertrio - Salah, Firmino, Mané - från bänken. Minamino, Origi och Oxlade-Chamberlain fick då lämna planen.

Mohamed Salahs första bollkontakt slutade med ett stolpskott, mycket nära en utökad ledning för bortalaget.

Med supertrion på plats började Jürgen Klopps manskap på allvar terrorisera hemmalagets backlinje och hotade betydligt mer på offensiv tredjedel under matchens slutskede. Mohamed Salah fick bland annat ett jätteläge där han var fri i straffområdet, men mottagningen var alldeles för svag och chansen gick till spillo.

Med drygt fem minuter kvar att spela fick Neco Williams en krampkänning och ersattes av Trent Alexander-Arnold. I samma veva byttes Curtis Jones in mot Naby Keita.

Sadio Mané skulle med bara några få minuter kvar att spela utöka ledningen till tre mål mot ett när han likt Origi vek in från högerkanten och skruvade in den vid Dubravkas borte stolpe.

1-3:

Matchen slutade med en 3-1-seger för Liverpool och mästarna avslutade därmed säsongen 2019/20 i överlägsen stil. Trepoängaren innebär att laget slog klubbrekord vad gäller inspelade poäng under en ligasäsong med sina 99 poäng.