Skadeläget i trupperna

Bild till nyheten Skadeläget i trupperna
Säsongens sista match närmar sig med stormsteg. Inför matchen har Newcastle stora problem på mittbacksfronten.

På söndag spelas den sista omgången i Premier League för säsongen 2019/20. För Liverpools del väntar ett bortamöte med Newcastle. 

Både striden om Champions League- och Europa League-platserna lever inför den sista omgången, likaså kampen om överlevnad i bottenträsket. För Liverpool och Newcastles del är matchen på St James Park inte av avgörande karaktär - de rödklädda går för sitt egna klubbrekord vad gäller poäng medan Newcastle nog vill säkra trettondeplatsen i tabellen för lite extra prispengar, men de kan som mest halka ned till plats nummer 14.

När det gäller de båda lagens trupper så kommer Liverpool till matchen utan några nya skador. Jordan Henderson och Joel Matip är sedan tidigare borta från spel. Adam Lallana kommer inte heller att medverka då han är på väg bort från klubben. Dejan Lovren ska vara mycket nära en flytt till Zenit St. Petersburg, så det återstår att se om han involveras i matchen eller ej.

Steve Bruce har stora problem på mittbacksfronten i sitt svartvita lag. Han uppdaterade med senaste nytt vad gäller skadeläget på sin presskonferensen inför matchen:

– Vi kanske har Isaac Hayden och Sean Longstaff att tillgå. Vi har ett problem med Emil Krafth som fick en smäll på fotleden, så vi får vänta och se med honom.

– Tyvärr har vi ingen försvarare tillbaka från från skada. Vi har sex mittbackar och fem av dem är skadade, vår reserv som vi tog in är även han skadad. 

20-årige försvarsspelaren Kell Watts fanns med på bänken mot Brighton förra omgången och kan få göra sin debut på söndag.

Ciaran Clark, Fabian Schär, Florian Lejeune och Jamaal Lascelles är alla otillgängliga. 

Newcastles senaste startelva (0-0 mot Brighton): Dubravka, Manquillo, Krafth, Fernandez, Rose, Bentaleb, Shelvey, Ritchie, Saint-Maximin, Almiron, Gayle.

Liverpools senaste startelva (5-3 mot Chelsea): Alisson, Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Wijnaldum, Keita, Mane, Salah, Firmino.

Källa: Liverpoolfc.com.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer