Hendo är redo för nästa utmaning

Bild till nyheten Hendo är redo för nästa utmaning
Jordan Henderson fick i onsdags lyfta Premier League-bucklan i skyn, men redan nu har fokus skiftat mot att återupprepa framgångarna kommande säsong. – När jag vaknade dagen efter pokallyftet handlade allt om nästa utmaning, säger engelsmannen.

De senaste 14 månaderna har varit enormt framgångsrika för Liverpool Football Club med segrar i Champions League, Supercupen, VM för klubblag och nu senast Premier League-titeln. 

Det är framgångar som nog skulle kunna få många spelare att släppa lite på gasen för att njuta av vad man åstadkommit, men lagkapten Jordan Henderson kommer att så inte blir fallet på Melwood.

– Jag är redo nu! slår mittfältaren fast i en intervju med The Athletic.

– När jag vaknade upp dagen efter pokallyftet handlade allt om nästa utmaning. Jag har lyssnat på människor som vunnit ligan tidigare och de säger att det är tufft att vinna Premier League en gång men att det är ännu tuffare att försvara titeln, så vår utmaning startar nu.

– Det kommer att bli en enorm utmaning, men det är något som jag och laget är redo för. Jag älskar vad bossen sa, han sa att vi inte ska försvara titeln, vi ska attackera den. Det är den perfekta vägen för vårt fotbollslag. Det är mentaliteten som vi har visat under det senaste året. Utvecklas, ge allt på fotbollsplanen och på träning. Ge allt.

– Jag försöker att föregå med gott exempel. Inte bara under positiva perioder utan även de tyngre sådana. Det är min uppgift att se till att grabbarna har en positiv inställning, att de ger allt de kan oavsett hur situationen ser ut och vilken match vi spelar, oavsett om vi leder, kryssar eller ligger under.

– Det handlar om att alltid ha samma mentalitet, att man ger absolut allt tills domaren blåser i visselpipan. Den inställningen är någonting som managern implementerade redan från första dagen: ge aldrig upp, fortsätt alltid framåt.

– För mig som lagkapten är min uppgift att den mentaliteten finns i laget och ute på planen. Vi har många ledare här, så det underlättar för mig. Men det kommer fortfarande att vara en utmaning som väntar. Man måste hela tiden förbättras, ge allt. Så fort det förändras så skapas en väldigt svår situation.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer