– De Gea försökte locka mig till United

Bild till nyheten – De Gea försökte locka mig till United
Mycket tyder på att Bayern Münchens mittfältare Thiago Alcantara kommer byta klubb i sommar. Liverpool är en av klubbarna som det ryktas om. För sju år sedan var rivalen Manchester United intresserade av att värva Thiago.

Det har ryktats under ett par veckors tid om att Liverpool vill värva Thiago Alcantara i sommar. Detta är inte första gången som det ryktas om en flytt till England för spanjoren. 2013 var Manchester United intresserade av honom. Sir Alex Ferguson hade följt Thiago under en tid, men när David Moyes tog över som klubbens huvudtränare försvann intresset. Målvakten David de Gea försökte locka över sin landsman. När Thiago Alcantara gjorde ett hattrick i U21-EM finalen 2013 ,skrev de Gea ett meddelande på matchbollen om att han borde gå till Manchester United. Samma sommar skrev han på för Bayern München och har i efterhand berättat om intresset från United.

– David de Gea ville att jag skulle skriva på för Manchester United. Han skrev ett meddelande på min matchboll efter att vi besegrade Italien i finalen, sa Thiago till Daily Mail 2015.

– Han är en av världens bästa målvakter och jag vill självklart spela med de bästa. Men då var Bayern den rätta klubben för mig.

– Premier League är kanske den bästa ligan i världen, men jag trivs bra här.

Trots att Thiago Alcantara trivs bra och har vunnit många titlar i sin nuvarande klubb, så kan han få en ny klubbadress i sommar. I förra veckan uttalande sig Bayern Münchens vd Karl- Heinze Rummenigge om situationen.

– Vi har haft samtal och verkligen lyssnat på vad han vill. Det verkar som om han vill testa på något nytt i slutet av karriären, sa Rummenigge till Bild.

– Vi vill inte att en spelare ska lämna gratis nästa år. Det är vi fast beslutna om.

– Vi har inte fått något bud från Liverpool. Om de är intresserade så kan vi mycket väl börja förhandla.


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer