Alisson: Det här är Mo Salah

Bild till nyheten Alisson: Det här är Mo Salah
Alisson Becker öser lovord över Mohamed Salah efter att egyptiern återigen lett sitt lag till segern.

När Liverpool besegrade Brighton med 3-1 under onsdagen spelade Mohamed Salah huvudrollen med två mål och en målgivande passning. Med gårdagens målpoäng inräknat har anfallaren nu gjort totalt 100 poäng på 104 framträdanden i Premier League.

Salahs mål var nummer 18 och 19 i ligaspelet och nu är han endast tre mål bakom Jamie Vardy i skytteligatoppen. Skulle han lyckas vinna guldskon även i år matchar han en bedrift som endast Alan Shearer och Thierry Henry lyckats med - att vinna skytteligan tre säsonger i följd.

Lagkamraten Alisson Becker är inte förvånad över Salahs prestation på Amex Stadium.

– Det här är Mo Salah, han är hungrig, säger Alisson till Liverpoolfc.com.

– Han kämpar alltid för att göra mål och för att hjälpa laget både offensivt och defensivt. Han finns alltid där för oss och hjälper oss att vinna matcher. Det är hans jobb att göra mål och han älskar att göra det.

Liverpool fick en drömstart med två snabba mål i matchen, men Brighton reducerade precis innan halvtidsvilan vilket höll matchen vid liv.

– Det var en tuff match och jag tycker att våra motståndare gjorde det väldigt bra, säger målvakten.

– De försökte att starta uppspelen från backlinjen och de gjorde några fina löpningar in bakom vår backlinje. Det var tufft för oss, men vi tog tre poäng - det är det som räknas. Vi höll ingen nolla den här gången, men vi ska kämpa för att göra det i nästa match.

Segern var Liverpools 30:e i ligaspelet på bara 34 matcher, ett rekord i Premier League-sammanhang. 

– Vi vill fortsätta att göra det vi älskar, det som är vår passion - det är att spela fotboll, att spela väldigt bra fotboll. Vi ska njuta av de matcher som återstår. Vi vill fokusera på nästa match och kriga för tre nya poäng.

– Ibland tänker vi inte ens på att vi slår rekord, det får vi höra från er efteråt! Det är såklart roligt, men det är inte vad vi strävar efter.

– Vi vill ge allt ute på planen, då kommer segrarna och även rekorden. Det allra viktigaste är att vi är mästare.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer