Rapport: Tre poäng närmare rekordet

Bild till nyheten Rapport: Tre poäng närmare rekordet
Liverpool spelade fin fotboll på Amex Stadium och tog en övertygande seger mot Brighton. Med fyra matcher kvar krävs nu tre segrar för att Jürgen Klopp och Co. ska slå Manchester Citys poängrekord i Premier League.
FÖRSTA HALVLEK

Matchens första riktiga avslut kom efter fyra minuters spel när Roberto Firmino avlossade ett skott utifrån, men en täckande försvarare styrde ut till hörna, en hörna som Liverpool inte lyckades att utnyttja.

Bara en minut senare satte Naby Keita hög press och vann bollen i offensiv tredjedel vilket gav honom rejält med tid och yta att hitta en fristående Mohamed Salah som enkelt satte bollen i borte hörnet till 1-0!

Salahs mål:

Liverpool startade matchen i överlägsen stil och kunde i åttonde minuten sätta 2-0 efter ett fint skruvat skott av lagkapten Jordan Henderson. Återigen vann Keita bollen och kunde starta anfallet. Mohamed Salah stod för assisten till Hendo.

Hendersons mål:

Brighton kunde sånär reducera efter knappt 20 minuters spel, men unge Neco Williams - som gjorde sin första Premier League-start - stod för en mycket fin aktion där han kastade sig fram och blockade avslutet.

Trots att Liverpool var väldigt dominanta var hemmalaget inte helt ofarliga - i 27:e matchminuten var de återigen nära att reducera efter en snabb omställning, men Naby Keita lyckades en bit framför mållinjen rensa ut bollen till hörna.

Joe Gomez tvingades en stund senare att stå för en liknande skottäckning som Williams gjort tidigare i matchen när Brighton återigen kom till avslutsläge.

Brighton tog sin in i matchen allt mer och precis innan halvtidsvilan fick de in bollen i nät till 2-1. Trossard stod rätt på ett inlägg från höger och satte den säkert bakom en chanslös Alisson.

Brightons reduceringsmål:

ANDRA HALVLEK

Neco Williams öppnade matchen mycket starkt och uppvisade otroligt fina offensiva kvaliteter, men när Brighton jobbade sig tillbaka så hade den unge walesaren en del problem defensivt. I halvtid valde Jürgen Klopp att ersätta honom med Andy Robertson, kanske dels eftersom att Williams dragit på sig ett gult kort i den första halvleken.

Naby Keita fortsatte att vara mycket bra även efter pausvilan. En bit in i den andra halvleken slog han en fin passning till en djupledslöpande Mohamed Salah som tog sig in i straffområdet, vek in och avslutade; men Ryan i Brighton-målet lyckades att stå pall.

Efter en timmes spel fick mittbacken Dan Burn ett superläge att utjämna för hemmalaget när ett inlägg letade sig hela vägen bort mot den bortre stolpen, men han missade helt i avslutet och Wijnaldum kunde rensa undan.

Omedelbart efter Burns missade chans gjorde Klopp en del förändringar i sitt lag - Sadio Mané byttes in mot Alex Oxlade-Chamberlain och Naby Keita fick lämna plats för Fabinho.

När det återstod en kvart kvar av matchen kom Liverpool mycket att utöka sin ledning när Mané spelade snett inåt bakåt till Henderson som avslutade, men en block såg till att bollen gick precis utanför. På hörnan som följde kom dock målet - Mohamed Salah kom loss på första stolpen och nickade in lagets tredje mål för kvällen.

Salahs andra mål för kvällen:

Jordan Henderson tvingades strax därefter att lämna planen på grund av en skadekänning. James Milner ersatte.

I matchens absoluta slutminuter fick Takumi Minamino komma in medan Roberto Firmino lämnade planen.

Trots sex minuters tilläggstid hände inte något mer i målväg – annat än att Salah sumpade några jättechanser att fullborda sitt hattrick – och Liverpool segrade alltså med tre mål mot ett.

The Reds nu är uppe på 92 poäng totalt – åtta poäng ifrån att tangera Manchester Citys poängrekord.