Svårplanerad försäsong väntar

Bild till nyheten Svårplanerad försäsong väntar
Det råder stor ovisshet kring när nästa säsong ska starta, något som gör det svårt för Jürgen Klopp och Co. att planera semester och försäsong. Tysken menar dock att hans lag har en fördel jämfört med de andra topplagen.

Denna säsongs sista matcher i Premier League kommer att spelas 26 juli och därefter väntar avgöranden i de europeiska turneringarna i augusti. 

Jürgen Klopp menar att det är en svårplanerad försäsong med tanke på ovissheten kring nästa säsongs startdatum, men säger att hans lag har en fördel då de inte behöver fokusera på spel i Europa och därmed ha en längre försäsong.

– Spelarna kommer att ha en kort semester, sedan kommer vi förhoppningsvis att ha en kort försäsong beroende på när allt börjar igen. Det ser ungefär ut så för alla lag, förutom de som är kvar i de europeiska turneringarna, säger Klopp till Mirror.

– Jag vet inte hur de ska lösa det. Om City går till Champions League-final så spelas den i slutet av augusti - det är riktigt, riktigt tufft. Det kan även gälla för United, Chelsea eller Wolves i Europa League, de är fortfarande kvar och det skulle vara tufft även för dem.

Om säsongen startar upp i september har Liverpool-spelarna fått vila ordentligt och ha en typ av kortare försäsong medan exempelvis Citys spelare inte har samma möjlighet på grund av CL-spelet.

– Vi väntar fortfarande, vi måste planera försäsongen, men vi måste vänta tills dess att någon berättar för oss vilket datum som vi ska börja igen.

– Det är redan tufft för oss, men jag tror att vi kan hantera det eftersom att vi inte kan börja innan de andra lagen har avslutat, så det blir troligtvis i september, men vi vet inte.

– Perioden däremellan (säsongsslut och säsongsstart) kommer vi att använda som semester och försäsong.


5 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer