Detta tror journalisterna om Thiago-ryktena

Bild till nyheten Detta tror journalisterna om Thiago-ryktena
De allra mest trovärdiga journalister som följer Liverpool har under de senaste dagarna kommenterat ryktena som kopplar Thiago till Merseyside.

Under den senaste tiden har Bayern Münchens mittfältare Thiago ryktats vara aktuell för en flytt till Liverpool i sommar.

Övergångssumman sägs ligga på cirka £30M för den 29-årige spanjoren som har ett år kvar på sitt kontrakt med den tyska klubben.

The Athletics Raphael Honigstein är en av flera trovärdiga källor som kommenterat ryktena.

– Övergången är definitivt möjlig eftersom att han inte har skrivit på ett nytt avtal med Bayern och det nuvarande löper ut nästa sommar. Karl Heinz-Rummenigge har sagt att klubben inte låter honom gå gratis då, säger journalisten i The Ornstein and Chapman Podcast.

– Hansi Fick älskar Thiago och vill verkligen att han ska stanna. Att hitta en Thiago-ersättare är väldigt svårt på den här marknaden.

– De (Bayern) har inte mycket att gå på för tillfället. De har inte fått några erbjudanden från några andra klubbar utan de väntar bara på att se vad som händer.

– Det finns också en möjlighet att han låter sitt kontrakt löpa ut för att på så sätt kunna lämna gratis till Spanien nästa år. Vi har hört att hans familj vill tillbaka och därför vore det enligt mig oväntat om det blir ett uppehåll i Manchester eller i Liverpool.

– Från Liverpools perspektiv hade det överraskat mig om de satsade på en 29-åring. Han skulle bidra med mycket och vara ett nytt alternativ på mittfältet, men han ger inte mycket när det gäller exempelvis framtida värde, som har varit en av de stora drivkrafterna i deras strategi under de senaste säsongerna.

Enligt David Ornstein ser Thiago London som en attraktiv destination.

– Han och familjen anser en flytt till London som väldigt lockande så som jag förstår det, men vi vet inte om det finns något alternativ där.

– Det har funnits intresse från Chelsea och Arsenal tidigare, men om det blir något av det i sommar är jag inte säker på.

Journalister som James Pearce (The Athletic) och Melissa Reddy (The independent) har benämnt övergången som otrolig med tanke på Liverpool transferstrategi tidigare, men har samtidigt inte tagit död helt på ryktena som de annars kan vara snabba att göra när det gäller transfers.

Källa: The Athletic, The independent, Liverpool.no


7 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer