Senaste nytt inför Brighton

Bild till nyheten Senaste nytt inför Brighton
Redan på onsdag väntar ett bortamöte med Brighton. Jürgen Klopp har mött pressen inför matchen mot Graham Potters manskap. Se den i videoformat samt läs en textad sammanfattning nedan.
Jürgen Klopp om sättet laget vann på mot Villa

– Man behöver alltid tålamod. Det är viktigt, det är ganska ovanligt att man vinner matcher i den första minuten.

– Det var en tuff match, men det går inte att jämföra den matchen med de fem matcher som återstår. Nu är det Brighton som väntar, som troligtvis behöver en del poäng för att hålla sig kvar.

– Brighton har försöka att förändra sin spelstil till en mer spelande fotboll, vilket jag beundrar min kollega för. Men efter lockdown har de satsat lite mer på resultaten verkar det som.

– Vi måste ha tålamod, men det är inget jag säger till spelarna inför matcherna. Jag vill att vi ska vara kreativa, livliga och strukturerade. 

Om vattenpauserna

– Det är en väldigt bra idé. Om man kollar på cyklister i Tour de France så dricker de inte endast när det är soligt ute. 

– Från ett fotbollsperspektiv hjälper det oss väldigt mycket, men jag tror inte att de kommer att vara kvar under nästa säsong. Jag gillar det, det är inte skapat för oss managers, det är för spelarna. 

– Man hinner inte säga så mycket till spelarna rent taktikmässigt, men jag gillar det eftersom att det är för spelarnas skull.

Om kontrakten för Jones och Elliott

– Jag är väldigt glad över att dessa grabbar har förtroende för oss och att de vill vara en del av vår process. De känner ingen stress, de vill lära sig mer varje dag på träning och kan se att de inte är långt ifrån de andra spelarna, men de förstår att de inte kan spela 90 minuter tre gånger i veckan.

– Planen är alltid utbildning. Om det fungerar så kommer de att få mer speltid. Det jag är gladast över är att de är ödmjuka och beredda att arbeta stenhårt. 

– Det är mycket bra att vi har de äldre, rutinerade spelarna här som visar hur hårt man måste jobba för att få spela regelbundet. 

Om att ha lokala spelare i laget

– Jag vet inte om det är möjligt att alltid ha lokala spelare i laget. Jag skulle säga att det är lättare för London-lagen, men jag vet inte om man måste komma från specifika delar av London för att vara en "local lad" för exempelvis Chelsea. 

– Det vi vill göra är att skapa en känsla hos alla scousers att det är hos oss de vill vara. 

– Det är fint att se att Trent har tagit sig in i laget och att det finns andra spelare som är i närheten. Det är ett viktigt tecken för andra yngre spelare att se.

Om Neco Williams

– Neco har gjort lika stora framsteg som Jones och Elliott. Han spelar på en position där det hos oss finns större möjligheter för att få speltid just nu.

– Det handlar inte om hur gamla de är, det handlar om hur bra de är.

Om Rhian Brewster

– Vad gäller planen för Brewster så är det någonting som jag tar med honom privat och inte här, så det har jag ingenting att säga om egentligen.

– Men det var viktigt att han kunde få lånas ut för att få mer speltid på seniornivå. Det var perfekt att han kunde återförenas med sin tidigare tränare från ungdomslandslagen.

– Han har verkligen visat upp sina kvaliteter, perfekt. Men exakt hur det kommer att se ut nästa säsong är någonting som vi kommer att prata med honom om. 

Om Sadio Mané

– Under tre senaste åren har detta lag utvecklats enormt mycket. Varje år har vi  som lag tagit viktiga steg framåt, och Sadio är ett perfekt bevis på det. 

– Jag minns hur talangfull den killen var som vi kunde få loss från Southampton - helt otroligt rent tekniskt, men hade lite problem med att prestera regelbundet.

– Därför var det nog några som såg fel match med honom och undrade om han verkligen var värd pengarna, men vi var alltid hundra procent säkra. 

– Att prestera regelbundet var det allra viktigaste och nu gör han det på en otroligt hög nivå. Jag skulle kunna skriva en bok om det, precis som för många spelare i truppen. 


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer