– En dröm att spela under Klopp

Bild till nyheten – En dröm att spela under Klopp
Harvey Elliott berättar om livet på Melwood och om hur det är att arbeta tillsammans med Jürgen Klopp.

17-årige Harvey Elliott skrev under gårdagen på sitt första professionella kontrakt med Liverpool. 

Kontraktet kommer som en belöning efter att den offensive spelaren imponerat sedan han anslöt till klubben i somras. Trots sin unga ålder har han spenderat mycket tid tillsammans med seniortruppen. 

– Det har varit galet, det faktum att jag har varit med seniorlaget så pass mycket, säger Elliott till LFCTV.

– Förhoppningsvis kan jag göra mer med laget och visa vad jag kan göra.

– Jag lär mig nya saker varje dag från spelarna och människorna i och runt klubben. Det finns så mycket att lära inom fotbollen och jag är exalterad över att få lära mig mer.

Elliott tror att Melwood är den perfekta miljön för yngre spelare att utvecklas i.

– Definitivt. När man kommer in hit så finns det inga förväntningar om att man bör göra på ett visst sätt. För de yngre spelarna, för mig själv, de säger alltid till mig att gå ut och uttrycka mig själv, att njuta av fotbollen och alltid ha ett leende på läpparna och självklart att jag ska arbeta hårt för klubben.

– Det är en väldigt vänlig miljö för yngre spelare att komma in i. Alla är beredda att pusha varandra framåt. Alla vill att man ska bli så bra som möjligt.

– Varje dag säger folk till mig: "Bara gå ut och visa vad du kan, visa dem vad du har för kvaliteter." Det är något som gör mig gott. Jag vill såklart visa alla vad jag kan göra med bollen och jobba hårt för laget så att jag kan finnas där om jag behövs. 

17-åringen vittnar om stort stöd från tränarstaben.

– Jag skulle säga att det är omätbart, om jag ska vara ärlig. Även när jag tränar på akademin så är staben hjälpsam. Alla vill att man ska bli så bra som möjligt.

– Alla som är här gör sitt yttersta för att det ska ske.

Jürgen Klopp talade gott om Elliott när nyheten om kontraktet kom. Elliott passar på att höja sin manager till skyarna.

– Jag tror att det är alla grabbars dröm att spela under någon som Jürgen. Även hans tränarstab, de är alla toppenmänniskor. Att vara en del av detta är helt galet. 


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer