Rekordjakten fortsätter

Bild till nyheten Rekordjakten fortsätter
Med fem matcher kvar av säsongen 2019/20 har Liverpool stora möjligheter att slå en rad rekord.

Liverpool FC har redan säkrat Premier League-titeln denna säsong och har egentligen inte mer än ära att spela för under säsongavslutningen. 

På grund av den fantastiska säsong som Jürgen Klopp och Co. har genomfört så finns det dock en möjlighet att slå en rad rekord under de återstående matcherna. 

Det kanske allra mest prestigefyllda rekordet som de rödklädda kan slå är poängrekordet i Premier League. Det innehas just nu av Manchester City som säsongen 2017/18 spelade hem hela 100 poäng. Liverpool har för tillfället 89 poäng vilket innebär att de skulle slå rekordet om de tar fyra segrar på de fem återstående matcherna.

Dessa är de kommande motståndarna:

Brighton (Borta)

Burnley (Hemma)

Arsenal (Borta)

Chelsea (Hemma)

Newcastle (Borta)

"The Reds" kan även slå rekordet för flest segrar under en och samma ligasäsong. Manchester City vann säsongen 17/18 32 av 38 matcher, vilket är flest någonsin. Liverpool har just nu 29 segrar och behöver alltså även här fyra segrar för att slå rekordet.

Just nu är avståndet ned till ligatvåan Manchester City 23 poäng och därför går Liverpool mot ett rekord vad gäller segermarginalen. Den största segermarginalen i ligaspelet är 19 poäng, ett rekord som City slog i den, för Citys del, magiska säsongen 17/18.

Segern mot Aston Villa var Liverpools 17:e hemmaseger för säsongen på lika många hemmamatcher. De har två matcher på Anfield kvar att spela och om de tar full pott i bägge matcher blir de första lag att vinna samtliga hemmamatcher under en och samma säsong.

Även på bortaplan har Jürgen Klopps manskap levererat på högsta nivå. Hittills har det blivit 14 segrar på bortagräs och därmed har de möjlighet att slå Citys rekord som är 16 bortasegrar, även det rekordet sattes säsongen 17/18.

Källa: Liverpool.no


5 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer