Robbo berömmer Alisson

Bild till nyheten Robbo berömmer Alisson
Alisson Becker stod för ytterligare en fin prestation när laget höll nollan mot Aston Villa. Andy Robertson menar att de aldrig tar brassens prestationer för givet.

Liverpool tog sig tillbaka på vinnarspåret mot Aston Villa efter en tung förlust mot Manchester City i torsdags. 

En av planens bästa spelare var Alisson Becker som höll sin 13:e nolla för säsongen. Nollan innebär att målvakten är delad etta i clean sheet-tabellen tillsammans med Burnleys Nick Pope.

Lagkamraten Andy Robertson är mäkta imponerad av brassens prestationer.

– Vi tar aldrig Ali för givet. Han är den överlägset bästa målvakten i landet. Även när han inte har så mycket att göra så håller han sig på tårna och kan rensa undan bollar som kommer in bakom backlinjen, säger Robertson till Liverpoolfc.com.

– Ibland kan de som tittar på matcherna kanske ta honom för givet, men vi gör det definitivt inte. Han är en fantastisk målvakt och en fantastisk person som gjorde ett par fina räddningar. Det är därför han är här, det är vad han får betalt för. Hans spel ger oss andra självförtroende.

Robertson påpekar att det var skönt att studsa tillbaka direkt efter förlusten på Etihad Stadium.

– Det var en frustrerande prestation i torsdags. Vi var inte nöjda med en del saker i vårt spel. Det var en annorlunda match. Ser man till de tidigare mötena med Manchester City så skapade vi nog fler chanser i den här matchen och kunde ha varit i en 2-0-ledning efter 25 minuter. 

– När man inte tar sina chanser så blir det tufft när man möter ett lag som inte har någonting att förlora och som är kliniska. 

– Vi kunde ha gjort det mycket bättre, det är självklart, men det var viktigt att inte överreagera. Vi är mästare och den matchen innebar att vi var 20 poäng före det laget, vilket visar hur bra vi har gjort det den här säsongen.

– Vi kan alla ha dåliga dagar, men vi gillade det inte. Vi lyckades studsa tillbaka idag. Det kanske inte var den bästa prestationen i den första halvleken, men när man spelar mot ett lag som slåss för sitt liv i botten av tabellen är det tufft. När man ställs mot ett sådant lag måste man kriga lika mycket som dem och jag tycker att vi lyckades med det. 

– Det tog ett bra tag innan vi verkligen visade våra kvaliteter, men när vi väl lyckades kunde vi omsätta det i mål. 2-0 är ett rättvist resultat.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer