Rapport: Tillbaka på vinnarspåret

Bild till nyheten Rapport: Tillbaka på vinnarspåret
Liverpool gjorde ingen toppenmatch på Anfield under söndagseftermiddagen, men de gjorde det tillräckligt bra för att besegrade Aston Villa med 2-0 och ta hem samtliga tre poäng i jakt på poängrekordet.
FÖRSTA HALVLEK

Bara några minuter in i matchen fälldes Mohamed Salah i offensivt straffområde och de rödklädda ropade på straff - men domare Paul Tierney friade.

Liverpool dominerade bollinnehavet från start, men hade svårt att bryta sig igenom Aston Villas defensiva block.

Det var en händelsefattig halvlek där det första skottet på mål kom först efter en halvtimmes spel och då var det bortalaget som lyckades med det konststycket, men Alisson stod i vägen utan problem. Det dröjde ytterligare några minuter till innan Mohamed Salah tvingade ex-röde Reina i Aston Villa-målet att göra en räddning.

De rödklädda spelade i alldeles för lågt tempo för att hitta de riktigt farliga målchanserna och när halvleken var slut hade de haft 72 procent bollinnehav men endast två skott på mål.

ANDRA HALVLEK

Aston Villa öppnade den andra halvleken bäst och skapade två halvfarliga chanser på kort tid.

Med timmen spelad gjorde Jürgen Klopp ett försök att väcka sitt lag till liv genom att göra ett trippelbyte. Jordan Henderson, Gini Wijnaldum och Roberto Firmino kom in istället för Fabinho, Oxlade-Chamberlain och Origi.

Det stora bollinnehavet fortsatte för Liverpool och tillslut skulle det omsättas i mål. I den 71:a matchminuten hittade Salah fram till Naby Keita som i sin tur slog in bollen hårt och lågt framför mål mot en framrusande Sadio Mané som med ett stenhårt avslut satte 1-0 via ribban.

1-0:

Bara minuter senare tvingades Reina sträcka ut rejält för att förhindra att Roberto Firminos skruvade skott letade sig in i krysset.

Med sex minuter kvar av ordinarie tid äntrade Curtis Jones, som under gårdagen skrev på ett nytt långtidskontrakt med klubben, planen medan Naby Keita lämnade den.

Samme Jones kunde fira kontraktsförlängningen genom att utöka sitt lags ledning till 2-0. Robertson slog ett inlägg mot borte stolpen till Salah som nickade ned den till en fristående Jones som från nära håll satte bollen bakom Reina.

2-0:

På övertid fick Jack Grealish ett jätteläge att reducera, men Alisson Becker stod för en fin räddning.

Även unge Neco Williams fick komma in i matchens slutminuter.

Matchen slutade 2-0 och Liverpool fortsätter att vinna på hemmaplan - de har ännu inte gjort annat än att vinna på Anfield denna säsong.