Milner: Vi fick helt enkelt vänja oss

Bild till nyheten Milner: Vi fick helt enkelt vänja oss
James Milner berättar om att Jürgen Klopp satte tonen direkt när han anlände till klubben genom att arrangera stenhårda träningspass.

I en intervju med Sky Sports minns James Milner tillbaka på hur träningarna förändrades när Jürgen Klopp tog över efter Brendan Rodgers. 

– Vi fick helt enkelt vänja oss vid de tuffa träningspassen. Det var många skador i början, säger engelsmannen.

– Folk sa att vi inte kunde fortsätta som vi gjorde. Men det kunde vi. Man behövde bara vänja sig. Vi kunde se det höga tempot och intensiteten direkt i första matchen mot Spurs.

– Det var nästan löjligt, för det var inte så att vi hade spelat med lågt tempo under Brendan. Men resan startade då, med managerns metoder och hur han ville att vi skulle spela.

– Man såg att det blev gradvis bättre. Den ena veckan kunde kvaliteten verkligen märkas, men andra veckor presterade vi långt under par. Så såg processen ut, men stabiliteten kom tillslut och vi lärde oss att vinna även på ett mer cyniskt sätt.

Milner vittnar om att det höga tempot fortfarande är där på Melwood.

– Man måste hela tiden vara på tå och tänka ett steg framåt. Under skotträningar kan man få tre bollar som kommer mot en samtidigt. Man ska slå en passning med den ena och direkt därefter ska man skjuta med den andra. 

– Det är annorlunda jämfört med någonting jag har upplevt tidigare. Allt är baserat på att man måste vara fokuserad till max hela tiden. I defensiven förväntas man också göra två eller tre arbetsuppgifter samtidigt.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer