– Vill avsluta på bästa möjliga sätt

Bild till nyheten – Vill avsluta på bästa möjliga sätt
Alex Oxlade-Chamberlain slår fast att spelarna vill avsluta säsongen på topp även om mästartiteln redan är säkrad.

Liverpool är Premier League-mästare med sex omgångar kvar av säsongen. På dessa omgångar har de möjligheten att spela ihop tillräckligt med poäng för att slå alla tiders poängrekord i ligan.

Mannen som ska se till att spelarna håller fokus säsongen ut och håller samma höga standard som tidigare under året är självklart manager Jürgen Klopp. Mittfältaren Alex Oxlade-Chamberlain berättar om hur det är att arbeta tillsammans med tysken.

– Det är intensivt. Man har inte råd med dåliga dagar och det finns ingen tolerans för att då och då gå ned i prestationsnivå, säger engelsmannen till BBC.

– Om nivån sjunker i laget så blir vi direkt påminda om att det inte är tillräckligt bra och att vi inte gör tillräckligt för att utvecklas ännu mer.

– Den period vi är inne i nu är bra för oss. Vi har uppnått det vi ville, vilket är stort för laget, klubben och supportrarna. Men nu är det test: "Ok, nu måste vi fortsätta framtåt, hur kan vi pusha varandra framåt?"

– Vi måste göra allt vi kan för att behålla den nivå vi har spelat på och utvecklas ytterligare därifrån. Den här ligan utvecklas hela tiden och alla lag blir starkare.

– Det är svårt att prestera på så hög nivå under en längre tid, därför gäller det att vi stöttar och pushar varandra.

– Det är precis vad managern gör varje dag. Han har skapat en mentalitet där det är det normala. Det är vår vardag. 

Det återstår sex matcher för Liverpools del med start på söndag när Aston Villa kommer på besök till Anfield. Även om spelarna är glada över ligatiteln så ligger fokuset på att prestera, menar Oxlade-Chamberlain.

– Jag vet att det känns bra (att vara mästare), men samtidigt har det inte riktigt sjunkit in ännu eftersom att matcherna duggar tätt nu. Vi har fortfarande siktet inställt på att slutföra säsongen på bästa möjliga sätt.

– Vanligtvis kanske man blir mästare med en, kanske två matcher kvar, kanske till och med på sista matchdagen i vissa fall. När det är över är det semester, vilket ger en möjligheten att reflektera.

– För oss är det lite annorlunda eftersom vi inte riktigt haft tid att sätta oss ned och tänka tillbaka på vad vi har gjort den här säsongen. Men med det sagt så känns det självklart fantastiskt att veta att vi har tagit oss över mållinjen och tagit hem titeln för klubben, men vi har inte riktigt haft tid att ta in det fullt ut.


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer