Därför blev Gomez utbytt

Bild till nyheten Därför blev Gomez utbytt
Joe Gomez hade en mindre lyckad första halvlek i 4-0 förlusten mot Manchester City. Dagen efter har Jürgen Klopp berättat om hur han tänkte kring försvarsspelet inför den andra halvleken.

Jürgen Klopp har förklarat varför han bytte ut Joe Gomez efter den första halvleken i förlustmatchen mot Manchester City. Mittbacken gjorde individuella misstag som orsakade ett 3-0 underläge i paus . Gomez rev ner Raheem Sterling i straffområdet och Kevin de Bruyne gjorde sedan 1-0 på straff. På det andra målet blev han bortgjord av målskytten Sterling. I paus blev han utbytt mot Alex Oxlade-Chamberlain och Fabinho flyttades ner till mittförsvaret. De andra mittbackarna Dejan Lovren och Joel Matip var skadade, så därför fick Fabinho spela mittback i andra halvlek. Joe Gomez blev även varnad vid straffen och riskerade att bli avstängd i söndagens match mot Aston Villa.

– Nej Gomez var inte skadad. Han blev varnad och jag tänkte direkt på detta byte när han blev varnad, säger Klopp till Liverpool Echo.

– Just nu har vi ont om skadefria mittbackar och jag ville inte att Gomez bli avstängd till nästa match. Därför kom Alex Oxlade- Chamberlain in på mittfältet och Fabinho flyttades ner.

Tidigare i veckan kom nyheten att Joel Matip missar resten av säsongen och därför har Klopp bara två skadefria mittbackar att tillgå. Det är fortfarande osäkert om Dejan Lovren hinner bli spelklar till söndag. Detta innebär att Virgil van Dijk och Joe Gomez lär vara mittbackspar på nytt.