Senaste nytt inför Villa

Bild till nyheten Senaste nytt inför Villa
Redan på söndag är det dags för en ny match när Aston Villa gästar Anfield. Jürgen Klopp har mött pressen, se presskonferensen i videoformat samt läs en textad sammanfattning nedan.
Klopp om humöret efter förlusten

– Jag var inte alls på bra humör efter matchen, jag var inte på bra humör när jag skulle sova och jag var heller inte på bra humör när jag vaknade. Men sedan kom jag till Melwood och blev genast på gott humör. Varför? Eftersom att det är här som vi förändrar saker och ting.

– Det är som du är, om man förlorar en match bör det kännas. Men nu har jag haft lite mer tid att reflektera över matchen. Problemet med intervjuerna direkt efter matcherna är att man inte har den tiden.

– Vi förlorade matchen i nyckelsituationer där vi inte lyckades tillräckligt bra. Utöver de situationerna var vi bra, vi hade bra lägen, men vi lyckades inte att sätta bollen i mål. Mo sköt i stolpen, Sadio missade bollen och så vidare.

– Vi hade fler chanser än när vi vann med 3-1 på hemmaplan, men vi släppte in 4 mål, vilket man inte har råd att göra mot City.

Om möjligheten att vinna alla hemmamatcher i ligan

– Man kan inte lyckas med något sådant genom att tänka i de banorna. Vi respekterar Aston Villa och vi vet vilken situation de befinner sig i. Vi kan inte komma till matchen och tänka på att de ligger längre ned i tabellen än oss.

– Vi har allt fokus på Aston Villa. 

– Det är en utmanande säsong. Det är inte bara det att det var en paus på tre månader mitt i säsongen, nu ska vi spela sex matcher på väldigt kort tid.

Om Melwood

– Jag älskar Melwood. Det är inte på grund av byggnadens historia, det handlar om människorna som är där och vad vi kan göra tillsammans. Här kan vi lägga grunden för förändringar som vi vill göra.

Om Aston Villa och höstmötet på Villa Park

– Som varje lag i Premier League kan de skapa problem.

– Matchen på Villa Park kommer att ses som en speciell match i lång tid framöver. Det var en nyckelmatch för oss under den här säsongen.

– Sedan dess har Villa bytt formation två gånger tror jag. De har spelat både med fembackslinje och med en diamant på mittfältet med Jack Grealish i sin bästa position.

– Vi ska ge Villa en rejäl fight. Förhoppningsvis kan vi dominera bollinnehavet och därifrån hitta lösningar.

Om att ge ungdomarna chansen i säsongsavslutningen

– Jag tror inte att Frank Lampard eller Ole Gunnar Solskjaer får sådana här frågor. Nu är vi mästare och förväntas spela med ungdomarna. 

– Vi förväntas ge dem chansen, men om vi förlorar så säger alla att vi har tappat fokus eller liknande.

– Vi vill vinna matcher och det gör man genom att skicka ut det bästa laget på planen. När de yngre grabbarna är de bästa spelarna kommer de att vara på planen. De är så nära, de är riktigt duktiga - de är vår framtid, helt klart, men de kommer inte att spela nu bara för att jag vill se dem i en Premier League-match.

– Vi delar inte ut Premier League-matcher som julklappar. Vi kan inte göra det. Vi är fullt fokuserade på tävlingsmomentet. Vi måste vara säkra på att den bästa elvan för dagen är på planen. 


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer