Rapport: Käftsmäll mot City

Bild till nyheten Rapport: Käftsmäll mot City
Premier League-mästarna visade inte upp sig från sin bästa sida när de reste till Etihad Stadium och förlorade med X-0 mot Manchester City.
FÖRSTA HALVLEK

Redan två minuter in i matchen löpte Gabriel Jesus sig fri in bakom Liverpools backlinje och satte bollen i nät, men det var en klar offside och målet godkändes inte.

Strax därefter fick Liverpool sin första chans för matchen när Virgil van Dijk hittade Mohamed Salah bakom Citys backlinje, men Ederson stod för en fin räddning. När Roberto Firmino fick tag i returen lyckades han inte få iväg ett tillräckligt hårt avslut så Ederson kunde ta in bollen i lugn och ro.

Det var en jämn tillställning på Etihad under matchinledningen där bägge lagen kände på varandra. Med 20 minuter på matchklockan kom bortalaget dock mycket nära ett ledningsmål - Mohamed Salah drev in med bollen centralt och avslutade i första hörnet, men bollen tog i stolpen!

Efter 25 minuters spel var Raheem Sterling i duell med Joe Gomez i offensivt straffområde och föll efter en lång kamp ned i marken vilket fick domare Anthony Taylor att peka på straffpunkten. Kevin De Bruyne steppade upp från elva meter och var säkerheten själv när han satte 1-0 till det ljusblåa Manchester-laget.

1-0:

Liverpool var inte alls ofarliga efter Citys ledningsmål. Ederson kunde vid ett tillfälle med nöd och näppe rensa undan en boll utanför straffområdet när Mohamed Salah löpte med full fart i djupled. Men det blev ändå de blåklädda som gjorde matchens nästa mål - Phil Foden hittade efter en kontring in till Sterling i straffområdet som med en fin dribbling satte Gomez ur spel och sköt in 2-0-målet efter 35 minuters spel.

2-0:

City tog ett allt större grepp om matchen och precis innan halvtidsvilan spelade de ut LFC-försvaret fullständigt med ett väggspel som ledde till att Foden kunde sätta 3-0 bakom Alisson.

3-0:

ANDRA HALVLEK

Jürgen Klopp valde att i halvtid byta ut Gomez mot Alex Oxlade-Chamberlain, vilket innebar att Fabinho flyttade ned på mittbackspositionen bredvid Van Dijk medan Jordan Henderson tog platsen som defensivt ankare på mittfältet.

Halvleken började inte bra för Liverpools del när Alexander-Arnold kastade bollen till Gabriel Jesus som tog sig fram mot straffområdet och avslutade, men Alisson lyckades att stå i vägen.

Trots bytet från Klopp fortsatte City att dominera och hade på kort tid ytterligare två fina målchanser men utan att få bollen i nät.

I 54:e minuten lyckades de rödklädda hitta fram till ett drömläge när Sadio Mané frispelades i straffområdet, men senegalesen lyckades inte att kontrollera bollen vilket ledde till att chansen rann ut i sanden.

Med en dryg timme spelad bytte Klopp ut Firmino och Wijnaldum mot Divock Origi och Naby Keita.

I 65:e minuten utökade City ledningen ytterligare. De Bruyne hittade Sterling som skottfintade bort Robertson och sköt bollen som via Oxlade-Chamberlain gick i mål till 4-0.

4-0:

Med kvarten kvar fick Neco Williams komma in på planen när Alexander-Arnold byttes ut.

I matchens sista sekund sköt Riyad Mahrez in slutresultatet 5-0 trodde alla, men efter en VAR-check dömdes målet bort på grund av en hands i uppspelet.

Det blev en tung kväll i Manchester för Liverpool som inte hade mycket att sätta emot Pep Guardiolas manskap.