Vill ej jämföra sig med legendarerna

Bild till nyheten Vill ej jämföra sig med legendarerna
Många menar att Jürgen Klopp, efter den säkrade ligatiteln, är uppe bland de allra största som Sir Kenny Dalglish och Bill Shankly, men tysken själv vill inte placera sig i samma kategori som legendarerna.

Jürgen Klopp har tagit Liverpool FC tillbaka till toppen av världsfotbollen. Under det senaste året har laget vunnit Champions League, Supercupen, VM för klubblag och nu senast Premier League. 

Tysken är klubbens tredje manager att lyckas vinna både Champions League och Premier League. De andra två är Bob Paisley och Joe Fagan. Legendarer som Sir Kenny Dalglish och Bill Shankly lyckades exempelvis aldrig med bedriften. King Kenny fick dock aldrig en ärlig chans att lyckas då laget var avstängt från europaspel under skottens första period som manager.

– Jag är egentligen lite överraskad. Jag vet anledningen till att Kenny inte klarade det, men jag vet inte exakt varför Bill inte klarade det. Men det är inte viktigt. Jag kommer aldrig att jämföra mig med dem. Ingen borde göra det egentligen. Det var andra tider. Den ena byggde en klubb, den andre bar en klubb, säger Jürgen Klopp till Sky Sports.

– Jag vet att det vi har lyckats med är en stor prestation. Jag vet hur vi klarade det. Det är tack vare allt det hårda jobb som folk har lagt ned på Melwood och passionen som folk visar för den här klubben.

– Det är aldrig enkelt och det var det inte heller denna gång, men det gör bara att vi värdesätter det ännu högre och känner starkare för det.

Klopp talar i varma ordalag om lagkapten Jordan Henderson, som gått från kraftigt kritiserad till hyllad bland supportrarna.

– Jag är väldigt glad å hans vägnar, konstaterar tysken. 

– Ska vi prata om folk som kan hantera press så kan nog Hendo skriva en bok om det. För pressen och förväntningarna som fanns när jag kom hit var enorm.

– Jag kände det ganska tidigt, att det är väldigt svårt att göra det jobb han gör. Det handlade om hur folk ansåg att han var som spelare. Lyckligtvis visste vi vilken spelare han egentligen var och tillsammans har vi klarat av att visa det för världen. Nu är han nog mer tillfreds än någonsin och självklart i fin form. Detta är den stora titeln att vinna.

– Jag ser fram emot när Hendo sitter i en TV-studio 2-3 år efter att han avslutat sin karriär och pratar om Trent Alexander-Arnold och andra spelare, om vad de gör bra och vad de gör dåligt! Det kan bli underhållande, det är jag säker på.


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer