Förutspår mäktig batalj på Etihad

Bild till nyheten Förutspår mäktig batalj på Etihad
Trent Alexander-Arnold berättar vad Jürgen Klopp sagt till spelarna om den stundande matchen mot Manchester City.

Under torsdagskvällen ska Liverpool gästa Etihad Stadium för ett möte med Manchester City. Det ljusblå Manchester-laget kommer att hälsa Jürgen Klopp och Co. välkomna med en så kallad guard of honour för att visa sin respekt för de nyblivna Premier League-mästarna.

Trots att ligan redan är avgjord tror Klopp att en mäktig batalj väntar, det avslöjar Trent Alexander-Arnold i en intervju med Jamie Carragher för Telegraph.

– Managern säger att detta blir tidernas match bakom stängda dörrar, berättar den unge högerbacken.

– Det är rivaliteten som uppstått under de senaste säsongerna, definitivt. Jag tror att både City och Liverpool kommer att vara däruppe igen.

– När vi spelade mot dem i november visste vi redan då att det var en viktig match i kampen om ligatiteln, även om det var tidigt på säsongen. Tre poäng mot City är stort, oavsett hur det sker.

– John Stones rensning på mållinjen var det enda skillnaden mellan oss förra säsongen, skillnaden mellan om vi vann ligan eller inte.

– Det är en rivalitet som vi uppskattar, eftersom att den pressar oss att se till att prestera så bra vi kan.

När titeln säkrades i torsdags utbröt spelarna i ett vilt firande som pågick i några dagar, men sedan i söndags har allt fokus varit riktat mot matchen på Etihad.

– Vi hade två-tre dagars firande och nu är alla inställda på att klara av nästa uppgift. Det känns nästan som vi lagt titeln bakom oss och att vi nu frågar oss själva: "Kan vi slå 100 poäng? Kan vi nå 105 eller 107? Kan vi vinna alla matcher som återstår? Kan vi hålla nollan sex-sju gånger?"

– Sedan går vi vidare till nästa säsong och försvarar den och tänker på Champions League igen. Vi vill ha mer. Man känner sig aldrig nöjd.


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer