– Ett bra förhållande från första dagen

Bild till nyheten – Ett bra förhållande från första dagen
Jürgen Klopp är mycket nöjd med hur det fungerar att arbeta tillsammans med ägarna Fenway Sports Group.

Liverpools ägare Fenway Sports Group (FSG) har tagit klubben från konkurshot till Premier League-mästare. 

Manager Jürgen Klopp, managern som lett laget tillbaka till toppen, öser beröm över ägargruppen.

– Förhållandet har varit fantastiskt sedan dag ett. Det första mötet var i New York, men det första telefonsamtalet var med Mike Gordon tre dagar tidigare. Jag var fortfarande i sängen! Det var en fin dag, det minns jag. Jag hade ingenting att göra, jag var ledig, men så började telefonen att ringa, säger Klopp till The Athletic.

– Jag visste att Mike, eller någon från FSG, skulle ringa. Jag kände inte Mike då, men vi pratade i en timme. Jag lyckades att göra ett bra intryck och därefter ville han träffas i New York för att slutföra dealen. Det var så allt började. 

– Från den stunden har vi haft ett bra förhållande, både privat och professionellt. Det är Mike, Michael (Edwards) och jag. Vi är mer eller mindre transferkommitén. 

– Man måste inte ha ett personligt förhållande i denna branschen, men vi har arbetat fantastiskt bra tillsammans och har ett väldigt bra förhållande till varandra.

– Först och främst ville de stötta oss. Kanske inte med pengar på en gång, men med stor tro på vad vi gjorde. Det var tydligt från första sekunden. Det var glasklart. Vi slutade åtta 2016 - nia hade varit sämst någonsin, eller hur?

– Det fanns inga tveksamheter, inte från den sidan. Det fanns nog helt klart en del misstro från utsidan, men från ägarna fanns aldrig något sådant. De ville ge oss tid. De såg de små framstegen vi gjorde, vilket hjälpte otroligt mycket. Vi skulle klara det, steg för steg.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer