Senaste nytt inför City

Bild till nyheten Senaste nytt inför City
Jürgen Klopp har mött pressen inför mötet med Pep Guardiolas manskap. Se presskonferens i videoformat samt läs en textad sammanfattning nedan.
Jürgen Klopp om guard of hounor

– Jag är inte säker på att jag någonsin fått någon. Det var länge sedan jag vann någonting i Tyskland och jag vet inte om det är en tradition där.

– Det är en tradition i Premier League, vilket är härligt. Det är en fin gest, men jag känner egentligen inte något behov av att få en.

Om utmanarna om titeln nästa säsong

– City kommer att vara starka nästa säsong, United kommer att vara det, Chelsea kommer att vara det. Det är uppenbart att City är ett fantastiskt lag. Chelsea gör en hel del intressanta saker.

– Tottenham kommer inte sova, Arsenal kommer inte att göra det, Leicester kommer att vara med.

– Det vi uppnått denna säsong är historia, nu gäller det att fortsätta vårt hårda arbete framåt. Vi ska inte försvara en titel nästa säsong, vi ska attackera nästa titel.

Om titelfirandet

– Det är en tuff tid för oss alla, jag förstår att det är mycket känslor inblandade i firandet. De allra flesta av oss gjorde som vi borde ha gjort, stannat hemma och firat med familjen. 

– Vad vi såg från stadens centrum var inte något som vi ville se.

Om Pep Guardiola

– Det var längesedan vi träffades. Han är en fantastisk man med fantastisk familj. Jag respekterar honom väldigt mycket.

– Vi har inte regelbunden kontakt, det har inte förändrats under den här säsongen. Han är tävlingsinriktad och vill vinna, det har inte heller förändrats. 

Om mötet med City

– Det är en av de tuffaste matcherna man kan spela. Det är en utmaning, jag vet inte om det kommer att bli tuffare med tanke på våra förutsättningar. Träningarna har sett helt normala ut, jag har inte behövt påminna spelarna om att behålla fokus. Alla vet hur vi tog oss hit och det är någonting som vi vill fortsätta med.

Om flytten av Afrikanska mästerskapen

– Vi har så lite information om vad som kommer att hända i framtiden. Vi vet när säsongen ska sluta, men vi vet inte när nästa säsong ska dra igång.

– Jag gillar att mästerskapet ska flyttas, men jag gillar inte anledningen till att det ska flyttas. När det gäller vår planering underlättar flytten väldigt mycket. 

– Vi har tre av de bästa afrikanska spelarna i vår trupp, så nu kommer vi att få ha dem med oss. Men det är inget beslut att fira.

Om hur dessa höga prestationsnivåerna har uppnåtts

– Jag kan inte prata om det, för då kommer alla andra att göra det!

– Nej, men det är tack vare grabbarna. Det är fokuset, koncentrationen, att inte tänka på förra matchen. Det handlar om klubbens storlek. Det är en mix av många saker. Vi har alltid haft en önskan att uppnå stora saker.

– Vi anser att slutet på resan är när våra karriärer är över. Tills dess kommer vi att göra allt vi kan. När man bär denna tröja är ingenting annat än 100 procent tillåtet, det är någonting vi försöker att följa. 

Om att behålla formen efter ligatiteln

– Så länge som vi fortsätter att vara ödmjuka och hungriga så kommer vi att vara en tuff motståndare för de andra lagen.

– Vi måste visa att vi kan jobba hårt eftersom att vi kan göra det.

– Ingenting förändras. Det var en de bästa känslorna i livet när det stod klart att vi var mästare, men därefter har vi fokuserat på mötet med Manchester City. 

– När man känner att man är på toppen är man redan på väg nedåt och vi känner inte att vi är där. 

Om hur laget kan förbättras

– Vi har inte tillräckligt med tid för att prata om det egentligen, det finns väldigt mycket vi kan bli bättre på. 

– Det handlar mycket om andra lag också. När andra lag förändras måste vi förändras. När de utvecklas måste vi utvecklas. 

– Det finns mycket att göra bättre och annorlunda. Sedan gäller det att fortsätta att prestera på regelbunden basis. Vi är inte trötta, vi vill fortsätta framåt.


8 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer