– Ett lag som kan fortsätta utvecklas

Bild till nyheten – Ett lag som kan fortsätta utvecklas
Virgil van Dijk tror att en vunnen Premier League-titel kan få många spelare i Liverpool-truppen att ta stora steg i sin utveckling.

Idag är Liverpool i spel i Premier League igen efter en 106 dagars lång väntan. Jürgen Klopps mannar behöver endast spela ihop sex poäng för att säkra den efterlängtade ligatiteln.

Virgil van Dijk har ögonen på det stora priset, men börjar även snegla på vad en bra säsongsavslutning kan innebära för starten på nästa.

– Vi har inte vunnit titeln, ingenting är vunnet ännu. Men vårt mål är att starta nästa säsong på samma sätt. Vi kan vara ett lag som fortsätter att utvecklas. Vi har spelare som kan ta stora steg i sin utveckling. Att vinna ligan skulle vara en stor erfarenhet som kan lyfta dem till nästa nivå, säger Van Dijk till Daily Mail.

– Med två segrar så blir vi mästare, men det stannar inte där. Vi vill ta det vidare, ta med oss formen in i nästa säsong eftersom att den startar ganska snabbt efter att denna är avslutad. Managern sa till oss att det vi gör i de nio återstående matcherna kommer att sätta tonen för nästa säsong.

– Vi kan uppnå det (en ligatitel) först och främst denna säsongen, så får vi se vad som händer med den nästa, Om vi vinner titeln i år så ska vi försöka att försvara den. Det är det vi har som mål, men alla vet hur svårt det är att försvara ligatiteln, särskilt i England. Vi försökte att försvara Champions League-titeln, men det gick inte. Det är väldigt svårt.

När Merseyside-derbyt sparkar igång senare ikväll kommer ingen publik att få befinna sig på Goodison Parks läktare. Inte heller under de resterande matcherna av säsongen kommer supportrarna att få befinna sig på läktarna. En säkrad ligatitel kommer därför att säkras bakom stängda dörrar.

– Jag vet hur länge supportrarna har väntat på detta. Dessvärre är coronasituationen något som vi måste hantera och supportrarna kan inte vara där på samma sätt om det händer, säger Van Dijk.

– Men vi ser att klubbar vinner titlar i andra länder och att alla går vidare. För mig så kommer det att vara en dröm som går i uppfyllelse om jag får lyfta Premier League-bucklan. Vi var så nära förra året och vi är nästan där nu, mycket närmare än förra säsongen.

– Vi har nio matcher kvar och vi ska försöka att vinna samtliga. Det är vårt mål.


19 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer