Hawk-Eye förklarar missen

Bild till nyheten Hawk-Eye förklarar missen
Sheffield United rånades på ett solklart mål under onsdagens Premier League-möte med Aston Villa. Nu har Hawk-Eye kommit med en förklaring till missen.

Den allra första Premier League-matchen efter det mer än tre månader långa uppehållet, Aston Villa - Sheffield United, slutade mållös. Sheffield United hade dock en boll i nät, men tack vare en grov miss från målkamerasystemet godkändes aldrig målet.

Som man kan se på bilden ovan är bollen tydligt över mållinjen, men huvuddomare Michael Oliver fick ingen signal i sin klocka. 

Hawk-Eye, som förser Premier League-matcherna med målkamerateknologin, har nu gett en förklaring till händelsen.

"I den första halvleken mellan Aston Villa och Sheffield United på Villa Park så var det en mållinje-händelse där bollen fördes över mållinjen av Aston Villas målvakt, nr. 25 Nyland. Domaren fick ingen signal i sin klocka eller i sitt headset enligt GOS-protokollen (Goal Decision Protocol). De sju kamerorna runt målet var blockerade av målvakten, försvarare och stolpen, en sådan blockering har vi aldrig sett i över 9000 matcher där Hawk-Eye-systemet har använts," skriver Hawk-Eye Innovations i ett meddelande.

"Systemet testades och godkändes inför matchstart enligt IFAB:s riktlinjer och detta bekräftades av domarteamet. Systemet var fungerande under matchens gång. Hawk-Eye ber om ursäkt till Premier League, Sheffield United och alla som påverkats av denna incident."


23 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer