Klopp gav negativa beskedet till Werner

Bild till nyheten Klopp gav negativa beskedet till Werner
Timo Werners förstahandsval var Liverpool, men efter ett samtal med Jürgen Klopp stod det klart att Anfield-klubben inte var beredd att aktivera utköpsklausulen. Nu talar istället allt för att anfallaren skriver på för Chelsea.

En rad av The Athletics journalister, så som David Ornstein och James Pearce, skriver att Timo Werner länge haft en flytt till Liverpool som plan A och att stanna ett år till i RB Leipzig som plan B.

Anfallaren ska dock ha blivit allt mer nervös när deadlinen för utköpsklausulen som är 15 juni närmade sig. Han ville ha möjlighet att börja leta hus på Merseyside och ha en tydlig bild av sin framtid innan Bundesliga-säsongen var över. Framförallt ville han inte ha en repris av förra sommaren där han hade tagit farväl av sina lagkamrater inför en övergång till Bayern München som sedan kollapsade.

Werner gav därför Liverpool en separat deadline för att fatta ett beslut kring huruvida de var beredda att köpa loss honom eller inte. Jürgen Klopp, som länge varit intresserad av anfallaren, ska då ha kontaktat Fenway Sports Group, som förklarade att en sådan affär inte kommer att vara möjlig i sommar, för att sedan ringa Werner och förklara varför det inte skulle bli någon övergång.

Enligt The Athletic insisterade Klopp på att beslutet enbart var baserat på det ekonomiska läget. Werner accepterade förklaringen och relationen de båda emellan ska fortsatt vara bra.

FSG plockar inte ut pengar från Liverpool FC, men de förväntar sig att klubben ska gå runt på egna resurser. När coronapandemin utbröt var budskapet tydligt från de högsta hönsen - det kommer inte att bli några dyra spelarköp under det kommande fönstret.

När journalister från sajten kontaktade klubben insisterade de på att det inte handlade om ekonomiska svårigheter utan snarare om att Klopp redan har, vad som enligt många är världens, bästa fronttrio i form av Mohamed Salah, Roberto Firmino och Sadio Mané till sitt förfogande. Alla dessa tre spelare är i sina bästa år. 

Klopp hade en plan att fasa in Werner i startelvan i januari 2021 när de Afrikanska mästerskapen är inplanerat, vilket innebär att Mohamed Salah och Sadio Mané missar upp till sex veckor av klubbsäsongen. Nu tyder allt mer på att turneringen flyttas till 2022 och därmed är behovet av en så pass dyr och talangfull backup inte lika stort. 

När Liverpool drog sig ur affären öppnades dörren för Chelsea. De slog direkt fast att de är beredda att aktivera utköpsklauslen och erbjöd Werner ett kontrakt värt cirka £200 000 per vecka. 

Frank Lampard kontaktade Werner för att förklara hur han ser på anfallarens roll i laget och efter två samtal sägs anfallaren ha varit såld på idén att vara en del av det spännande projektet. I torsdags ska tysken ha accepterat erbjudandet från London-klubben. 

Alla inblandade parter förväntar sig att övergången blir slutförd under nästa vecka.


31 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer