Vill förlänga med Alisson och Van Dijk

Bild till nyheten Vill förlänga med Alisson och Van Dijk
Enligt rapporter prioriterar klubben att säkra upp Alisson Becker och Virgil van Dijk snarare än att gå för en spelare som Timo Werner.

Timo Werner ser ut att gå till Chelsea efter att Liverpool enligt flertalet trovärdiga journalister, bland annat James Pearce, dragit sig ur affären.

The Independent skriver att Anfield-klubbens fokus istället ligger på att få världsklassduon Alisson Becker och Virgil van Dijk att signera nya långtidskontrakt.

Liverpool hade planerat att gå för den tyske anfallaren Timo Werner i sommar, men coronapandemin har skapat en ekonomisk osäkerhet som lett till att klubben omvärderat Werners värde. De är inte längre beredda att betala utköpsklausulen på cirka £50M.

Telegraph rapporterade igår att Chelsea är överens med Werner och att en övergång är mycket nära. London-klubben har erbjudit tysken ett kontrakt med en lön på £200 000 per vecka och är beredda att aktivera utköpsklausulen.

Werner ska ha lockats av det enorma erbjudandet i kombination med att han väntas på en mer central roll i Frank Lampards lagbygge än vad han hade fått i Jürgen Klopps redan väloljade segermaskin.

Liverpools mål är alltså att säkra upp de spelare som redan finns i truppen. Virgil van Dijk har utvecklats till världens bästa mittback sedan flytten från Southampton och nederländaren väntas nu bli belönad genom ett nytt avtal med förbättrade villkor. För tillfället har Van Dijk ett kontrakt som sträcker sig till sommaren 2023.

Även Alisson Becker väntas erbjudas ett förbättrat avtal. Den brasilianska målvakten har kontrakt till 2024.


7 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer