– Vi har ett samhällsansvar

Bild till nyheten – Vi har ett samhällsansvar
Dejan Lovren utvecklar sina tankar om Liverpool-spelarnas stöd för Black Lives Matter-rörelsen.

I måndags valde Liverpool-spelarna att knäböja i Anfields mittcirkel för att stötta Black Lives Matter-rörelsen som är aktuell för tillfället på grund av George Floyds död.

Dejan Lovren har i en intervju med Sky Sports berättat hur han ser på saken.

– Jag kände att vi behövde göra det. Det som hände i USA är oacceptabelt. Vi är alla lika och vi ville dela det budskapet med världen. Vi gjorde det och det är fint att se att många tar till sig budskapet. Alla borde behandlas lika, säger kroaten.

Mittbacken understryker vikten av att fotbollsspelarna tar ansvar även utanför planen.

– Det handlar inte bara om hur man presterar på planen och hur många mål man gör. Jag anser att vi måste använda detta som en plattform, särskilt när miljontals människor följer en och ser vad man gör. 

– Jag önskar att bli betraktad som en man som sprider kärlek och positivitet. Jag menar att jag har en plikt att föregå med gott exempel. Ibland uttalar jag mig positivt, ibland negativt, men jag kommer aldrig att sluta uttala mina åsikter.

– Det handlar inte om att visa upp sig eller något sådant. Det handlar om att göra någonting bra för världen. Jag vet att det finns en del som menar att man bör hålla sig till fotbollen, men jag håller inte med.

– Vi är alla människor och vi alla har olika åsikter, men jag tycker att vi har ett samhällsansvar. För oss fotbollsspelare är det huvudsakliga fokuset så klart på fotbollen, men om man kan säga något positivt eller få någon att se saker och ting på ett annat sätt och hjälpa att sprida budskapet om allas lika värde så kommer det att leda till någonting bra. 

– Detta är särskilt viktigt nu i dessa kristider.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer