Detta ska diskuteras på PL-mötet

Bild till nyheten Detta ska diskuteras på PL-mötet
Idag är det dags för Premier League och dess klubbar att fortsätta samtalen om säsongsåterstarten.

Premier League och de 20 klubbarna enades i förra veckan om att säsongen 2019/20 ska återupptas 17 juni.

Det finns dock en hel del frågor kvar att besvara. Idag är det dags för ett nytt möte. Detta är vad som kommer att diskuteras enligt The Guardian.

Vad händer om säsongen inte slutförs?

Enligt tidningen är detta mötets viktigaste ämne och en fråga som väntas skapa en rejäl debatt. Alla parters mål är att slutföra säsongen, men de måste komma överens om vad som sker om faktorer som inte går att påverka leder till att de återstående matcherna inte kan genomföras.

Huvudsakligen ska det handla om hur en slutgiltig tabell ska fastställas om inte samtliga 92 återstående matcher kan spelas. Premier League sägs föredra en uträkning av poäng per match, men det finns klubbar som menar att det vore orättvist att skickas ned till The Championship baserat på en sådan uträkning.

Dessa klubbar har föreslagit att stryka nedflyttning om säsongen ej slutförs, men det engelska fotbollsförbundet har tydligt uttryckt att tre lag måste åka ur oavsett vad.

TV-bolagen och återbetalningskrav

Det har tidigare rapporterats att TV-bolagen skulle kräva en mindre summa pengar om säsongen slutförs innan 1 augusti, men enligt The Guardian stämmer inte detta. 

TV-bolagen kräver £330M och £35M extra per vecka efter 25-26 juli. Pengarna kommer att betalas tillbaka under de kommande två åren. 

Under dagens möte kommer klubbarna diskutera hur de kan göra tittarupplevelsen bättre för supportrarna. De tidigare förslagen om intervjuer i halvtid och kameror i omklädningsrummen verkar dock inte vara aktuella.

Spelartrupperna

Klubbarna kommer att diskutera om det ska vara tillåtet att göra förändringar i de 25-mannatrupper som skickades in i februari. Anledningen till detta är att en del långtidsskadade spelare, som inte är en del av den inskickade truppen, nu har hunnit återhämta sig från skadan på grund av det långa uppehållet.

Fler byten

När säsongen återupptas kommer matcherna att dugga tätt och det finns en oro för att spelarna ska slitas ut och därmed riskera att dra på sig skador. Därför kommer ett förslag om att tillåta fem byten per match att diskuteras.

FIFA har redan godkänt att fem byten används under säsongsavslutningar världen över, men det är upp till varje individuell liga att besluta om de vill utnyttja den nya regeln eller ej.

Spelschemat

Spelschemat kommer att diskuteras. Ligans mål är att inget lag ska behöva spela två matcher inom loppet av 48 timmar när säsongen startar igen. 

Det väntas att ett förslag presenteras som även innehåller FA-cupmatcherna och förhoppningen är att klubbarna kommer att vara positivt inställda till detta.

Arenafrågan

Diskussioner om matcher ska spelas på neutrala arenor eller ej har pågått under flera veckors tid. Detta kommer återigen att tas upp under dagens möte. 

Klubbarns ståndpunkt i frågan är tydlig, samtliga vill spela matcherna på de arenor som det var tänkt från början. Premier League har även de uttryckt en önskan om att säsongen slutförs med hemma- och bortamatcher.

Det återstår att se hur polisen och regeringen ställer sig till detta.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer