Gomez om sina fem år i klubben

Bild till nyheten Gomez om sina fem år i klubben
Idag är det fem år sedan Joe Gomez blev Liverpool-spelare. Han beskriver sina år i klubben som fantastiska, men hoppas att detta bara är början på resan. – Jag vill vara här i många år framöver, säger mittbacken.

I juni 2015 värvade Liverpool Joe Gomez från Charlton Athletic, försvararen var då blott 18 år gammal.

Gomez imponerade under försäsongen och fick en bra start på tävlingssäsongen, men bara en vecka efter att Jürgen Klopp tagit över rollen som manager ådrog han sig en allvarlig knäskada.

Sakta men säkert har engelsmannen därefter tagit sig tillbaka och är idag en viktig pusselbit i det lag som är regerande Champions League-mästare och snart Premier League-mästare.

Säsongen 2019/20 har Gomez tagit ytterligare ett kliv i sin utveckling, han har spelat fler matcher än tidigare säsonger och har tillsammans med Virgil van Dijk bildat ett solitt mittlås.

Gomez, som nu hunnit fylla 23 år, berättar om sina fem år i klubben i en intervju med Liverpoolfc.com.

– Det har varit en del upp- och nedgångar, en del perioder har passerat snabbare än andra, men jag är så tacksam över att få vara en del av den här klubben. Att jag varit här i fem år är något jag verkligen uppskattar, säger engelsmannen.

– Förhoppningsvis är det bara början på resan. Fem år är ganska lång tid, men jag hoppas att detta bara är de inledande kapitlen - jag vill vara här i många år framöver.

– Det har varit en fantastisk tid. Jag har verkligen växt här. Jag kom hit som 18-åring och har blivit vuxen här. Jag har lärt mig så mycket om klubben och om staden. Det har varit en ära.

De förväntningar Gomez hade när han skrev på för klubben har enligt honom själv infriats.

– Verkligen. Jag har sagt det förr, men jag tror inte att jag förstod riktigt hur stor den här klubben var när jag skrev på.

– Att få vara en del av några av de minnen som vi skapat under de senaste fem åren och att bara få vara en del av staden och klubben, det är fantastiskt. Det har blivit mitt hem, min son föddes här, jag har fått möjligheten att bilda familj.

– Jag är så tacksam över att få vara en del av den klubb som enligt mig är den bästa när det kommer till sammanhållning och supporterskap.

Trots sin unga ålder är Gomez en av de spelare i truppen som tillhört klubben allra längst. Det är endast Jordan Henderson, Adam Lallana och Dejan Lovren som varit i klubben längre.

– Det visste jag inte! utbrister mittbacken.

– Jag har verkligen växt upp här. Jag har helt klart lärt mig väldigt mycket genom att vara i klubben under så pass lång tid. Jag känner fortfarande att jag har mycket kvar att lära och känner mig som en av de yngre spelarna i truppen. 

– Vi har så många erfarna spelare, spelare som spelat för stora klubbar och vunnit titlar på andra ställen. Jag tycker att blandningen av yngre och äldre spelare är perfekt hos oss för tillfället.

– Vi har spelare som Trent, som verkligen förkroppsligar den här staden och vad det betyder att spela för Liverpool, sedan har vi spelare som Hendo, som har varit här i väldigt många år.

– Att vi har så många spelare som verkligen tagit till sig vad det betyder att spela för klubben och vara en Liverpool-spelare är förhoppningsvis ett bra recept för framgång så att vi kan vinna fler titlar framöver, avslutar Gomez.

Några minnesvärda ögonblick i Gomez Liverpool-karriär:


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer