Quantcast

Nästa match (Premier League)

Burnley klubbmärke Burnley (H)

lördag 11 jul 16:00

Stam: Ingen trodde på honom

Bild till nyheten

Enligt Jaap Stam var det inte många i Nederländerna som trodde att Virgil van Dijk skulle få en lyckad karriär som fotbollsspelare.

Jaap Stam, den nederländska mittbacken som spelat i bland annat AC Milan och Manchester United, berättar i en intervju med Goal.com att det dröjde länge innan Virgil van Dijk visade upp några kvaliteter av högsta klass på fotbollsplanen.

– Det är väldigt kul att se en annan nederländsk försvarare som är på den nivån och som haft en enorm utveckling. Tidigt i Virgils karriär, även när han var i Groningen i Nederländerna, var det ingen som trodde på honom eller såg honom som en försvarare av hög kvalitet, säger Stam.

– De stora lagen i Nederländerna ville inte köpa honom och då valde han att flytta till Skottland för spel i Celtic.

– Sedan tog han steget till Premier League. En tuff liga, bättre än den skotska, bättre med- och motspelare. Han har haft en fin utveckling. Det säger något om hur han är spm person och spelare.

– Man måste lära sig av situationen man befinner sig i och utvecklas, det är precis vad han har gjort.

Sedan flytten till Liverpool har Van Dijks utveckling gått spikrakt uppåt. Han anses idag vara världens bästa mittback och kom före bland annat Cristiano Ronaldo i förra årets Ballon d'Or-omröstning. 

Som alla med röda sympatier vet har Van Dijk varit en stor bidragande faktor till att Jürgen Klopps mannar idag är tillbaka i den absoluta världstoppen och ser ut att vinna en första Premier League-titel på 30 år.

Bannerbild