– Sprider positiv energi i hemmen

Bild till nyheten – Sprider positiv energi i hemmen
UEFA-presidenten Aleksander Ceferin ser hellre att matcher spelas inför tomma läktare än inte alls.

UEFA är fast beslutna om att göra allt i sin makt för att slutföra säsongen 2019/20. Premier League ska ha samma inställning.

I en intervju med tyska ZDF, som återges av The Guardian, får UEFA-presidenten Aleksander Ceferin frågor om Champions League och Europa Leagues framtid denna säsong. 

– Faktum är att vi inte vet så mycket, konstaterar Ceferin.

– Vi väntar på att se hur denna hemska situation utvecklar sig i världen och framförallt i Europa. 

Ceferin menar att det är bättre att matcher i de europeiska klubblagsturneringarna spelas inför tomma läktare än inte alls. Något som kan ge en hint om hur UEFA försöker att lösa situationen även i de inhemska ligorna. 

– Fotboll är inte samma sak utan supportrar, det är helt klart bättre att spela med supportrar än utan supportrar. 

– Men det är fortfarande bättre att spela matcher inför tomma läktare och sända dem på TV, vilket är vad folket behöver och vill ha. Det sprider positiv energi i hemmen. Det är bättre än att de inte spelas alls. 

– Det är vad folket vill, det sprider positiv energi. Det kommer att bli i juli eller augusti, men vi kan inte spela till september eller oktober.

Coronakrisen innebär en oviss ekonomisk framtid för klubbarna. Ceferin öppnar upp för att UEFA kan komma att skjuta upp Financial Fair Play-reglerna under minst en säsong för att underlätta.

– Det är definitivt ett alternativ. Vi måste vara flexibla eftersom att klubbarna har stora ekonomiska problem. De kan inte följa FFP just nu, avslutar Ceferin.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer