Säsongen so far: Januari

Bild till nyheten Säsongen so far: Januari
Nytt år - samma överlägsna Liverpool.

2020 började med en 2-0-seger hemma mot Sheffield United. De rödas insats fick motståndarmanager Chris Wilder att ösa beröm över Jürgen Klopps mannar.

– De var först på varje boll, de vann varje andraboll, sprang i offensiven, sprang hemåt och gjorde allt det bättre än oss. Jag älskar allting med dem. De fysiska och mentala kvaliteterna är otroligt, sa Wilder efter matchen.

Segern, som säkrades med hjälp av Mohamed Salah och Sadio Mané, innebar att laget gått ett helt kalenderår utan förlust i ligaspelet.

Sedan väntade ett Merseyside-derby i FA-cupen på Anfield. Ett kraftigt roterat Liverpool-lag - med bland annat en debuterande Takumi Minamino - ställdes mot ett nästintill ordinarie Everton, men lyckades tack vare Curtis Jones sena drömmål säkra avancemang.

– För mig, som ung grabb från staden, är det otroligt stort att få spela för det lag jag älskar och spela inför de supportrar jag älskar, sa Jones efteråt. 

Därefter var det Premier League-fotboll som gällde igen. Tottenham besegrades med 1-0 på bortaplan efter att Roberto Firmino gjort matchens enda mål. 

Det skulle bli tre poäng även i matchen som följde när Manchester United gästade Anfield. 

Virgil van Dijks nickmål gav hemmalaget ledningen och i matchens slutskede kunde Alisson Becker assistera till Mohamed Salahs 2-0-mål som definitivt avgjorde tillställningen. 

Nästa uppgift var att ta sig an Wolverhampton på Molineux Stadium. Jordan Henderson öppnade målskyttet, men Raul Jimenez såg sedan till att kvittera till 1-1.

Roberto Firmino skulle även i denna match göra det avgörande målet. Med bara minuter kvar att spela satte brassen 2-1 bakom Rui Patricio i Wolves-målet och sköt därmed hem samtliga tre poäng till Liverpool.

I FA-cupens fjärde runda stod Shrewsbury för motståndet på bortaplan. Hemmalaget lyckades att tvinga fram ett omspel efter att första mötet slutat 2-2.

I den sista matchen i januari besegrades West Ham med 2-0 på London Stadium efter mål av Alex Oxlade-Chamberlain och Mohamed Salah.

Utanför planen utsågs Sadio Mané i januari till årets spelare i Afrika 2019. Det var första gången som senegalesen fick ta emot priset. 

Månadens spelare i Liverpool: Mohamed Salah

Månadens mål: Mohamed Salah vs Manchester United

Källa: Liverpoolfc.com


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer